Alle ins en outs voor het openen van een nieuw hotel!

“Hoi! Mijn naam is Rachelle Schouten en ik ben momenteel al 7 jaar werkzaam bij Bastion Hotels. Na vele functies en hotels te hebben gezien, mocht ik een nieuwe uitdaging aangaan. Ik kreeg de kans om het nieuwe hotel in Amersfoort te openen en de functie hotelmanager te vervullen. Een hele toffe ervaring!”

De eerste dag
“Ga ik het wel halen om het hotel op 1 februari te openen? Dit waren mijn eerste gedachten toen ik op 1 januari het hotel binnen stapte. Er moest nog zo ontzettend veel gebeuren. Door de fantastische hulp van mijn collega Monica zijn de voorbereidingen en de schoonmaak al begonnen in december. Ik heb dit stokje overgenomen tot de officiële opening op 1 februari 2023.”

Een nieuw hotel, een nieuw team!
“Gedurende de maand januari heb ik veel sollicitatiegesprekken gevoerd om een leuk team samen te stellen. In die maand hebben wij een hechte band met elkaar gekregen. Je bent als team dag in en dag uit hard aan het werk om samen een mooi doel te bereiken.”

Grote schoonmaak

“De eerste weken zijn we vooral bezig geweest met het klaarmaken van de kamers. Nadat alle meubels gemonteerd waren, konden wij de ergste stof uit de kamers halen en alle afgemonteerde badkamers cement vrij maken. Dit deden wij per verdieping. De 138 kamers moesten ongeveer zes keer schoongemaakt worden om de ergste bouwstof eruit te krijgen. Dit gold uiteraard ook voor de begane grond. Dit vergde veel tijd en energie. In de tussentijd moest er ook vanalles besteld worden. Denk hierbij aan het F&B gedeelte, maar ook aan alle supplies dat we nodig hebben. Van potten en pannen tot aan bierfusten en ontbijt artikelen. Gedurende de maand kwamen deze grote bestellingen binnen en heb ik alles ingericht en een plek gegeven.”

De opening


“De opening kwam steeds dichterbij en we liepen goed op schema. De begane grond was feestelijk versierd en er stond een mooie ballonnen boog bij de ingang. De Prosecco stond al koud zodat we op 1 februari konden proosten met het hele team/management, debouwvakkers en alle afdelingshoofden van het hoofdkantoor.”

Trots
“Ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds erg trots dat we dit met zijn alle waar hebben gemaakt. Door wat tegenslagen met het weer moet alleen de parkeerplaats nog afgemaakt worden, maar het wordt prachtig! Ik word blij van de leuke reacties van gasten die de afgelopen maand al bij ons hebben verbleven. Daar doen we het voor! Het team is goed op elkaar afgestemd, maar er kan nog een hoop geleerd worden. We blijven nauw samenwerken om van Bastion Hotel Amersfoort een prachtig hotel te maken én te houden.”

Kom jij ons team versterken?
“We zijn nog op zoek naar een Assistent hotel manager en een Receptioniste voor dit leuke nieuwe Bastion Hotel in Amersfoort . Kom jij ons team versterken? Hopelijk tot snel!”

Meer over dit onderwerp

Naar Werken bij Bastion Hotels