Vacatures restaurantmanager

Als Shiftleader Restaurant ben je verantwoordelijk voor het soepel draaien van het restaurant. Je geeft leiding aan het personeel, zorgt voor een juiste taakverdeling en zorgt ervoor dat gasten een perfecte ervaring hebben.

Een van de belangrijkste taken van de Shiftleader Restaurant is het zorgen voor de orde en netheid van het restaurant en de bar. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het inwerken van medewerkers en het maken van het rooster van jouw teamleden. Je zorgt ervoor dat iedereen weet wat hij of zij moet doen en dat het werk goed verdeeld wordt. Na afloop van de dienst registreer je de uren van het team en sta je klaar voor eventuele vragen of problemen.

Een baan als Shiftleader Restaurant

Je werkt meestal van maandag tot en met donderdag in de avonduren, van 16:00 tot 22:00 uur. Dit betekent dat je nagenoeg elk weekend vrij bent en jouw vrije tijd goed kunt benutten. Daarnaast ligt het aantrekkelijke startsalaris bij deze functie op €2364,04 bruto per maand, op basis van 38 uur per week. Daarnaast ontvang je reiskostenvergoeding en 8% vakantiegeld. Ook zijn er leuke extra's zoals een studiekostenregeling en een bonusregeling.

Je hebt een afgeronde gastvrijheidsopleiding of relevante werkervaring in de horeca/hotellerie en spreekt naast Nederlands ook Engels. Gastvrijheid, flexibiliteit en teamgeest is waar jij voor staat en je bent stressbestendig. Niet alleen werk je aan jouw eigen carrière, maar ook die van teamleden die jij onder jouw hoede krijgt. Binnen het hotel bieden wij de mogelijkheid om jouw kennis te verbreden met certificaten zoals Sociale Hygiëne, Bedrijfshulpverlening en HACCP (voedselveiligheid) op onze kosten. Daarnaast is er de mogelijkheid om te groeien in verschillende functies en het behalen van functie gerichte opleidingen is ook bespreekbaar.

Kortom, als Shiftleader Restaurant heb jij een afwisselende baan in een enthousiast team met mogelijkheden tot doorgroei en ontwikkeling. Door jouw vaardigheden, leiderschap en stressbestendigheid leer je problemen op te lossen en zorg je ervoor dat gasten de perfecte ervaring hebben.

Werken als restaurantmanager

Wat doe je als shiftleader restaurant?

Als Shiftleader Restaurant ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van het restaurant. Je zult leiding geven aan het personeel, zorgen voor een soepele bedrijfsvoering en streven naar uitmuntendheid in de gastervaring. Jouw belangrijkste taken zijn:

  • Leiding geven aan personeel: Jij zorgt ervoor dat het personeel de middelen, training en begeleiding heeft die nodig zijn om hun werk uit te voeren. Dit houdt in dat je het personeel traint om goede service te bieden aan de gasten, maar ook dat je de verantwoordelijkheid draagt voor de werkplanning, vakanties, ziekmeldingen en roosterwijzigingen;
  • Kwaliteitscontrole: Je moet de kwaliteit van het voedsel en de dranken in het restaurant controleren en ervoor zorgen dat de hygiënevoorschriften en de veiligheidsrichtlijnen worden nageleefd. Een belangrijk aspect hiervan is het monitoren van de voorraad en de inkoop van ingrediënten;

Kortom, de Shiftleader Restaurant zorgt voor een efficiënte werking van het restaurant, van het personeelsbeheer en van het contact met de gasten.

Wat verdient een shiftleader restaurant?

Bij Bastion Hotels verdient een Shiftleader Restaurant een aantrekkelijk salaris. Het bruto startsalaris voor een Shiftleader Restaurant bij Bastion Hotels is €2363,04 per maand op basis van 38 uur per week. Daarbovenop krijg je reiskostenvergoeding en vakantiegeld van 8% in mei. Als je werkt op zaterdag en zondag ontvang je een extra toeslag van 20% extra bovenop je bruto salaris. Bovendien heeft het werken bij Bastion Hotels als Shiftleader Restaurant extra voordelen, zoals mogelijkheden om persoonlijk en vaktechnisch te groeien door middel van trainingen en certificaten. Het behalen van certificaten zoals Sociale Hygiëne, Bedrijfshulpverlening en HACCP (voedselveiligheid) kan op kosten van het hotel.

Als Shiftleader Restaurant maak je onderdeel uit van een enthousiast team en zijn er leuke extra's zoals een studiekostenregeling en een bonusregeling waarbij je kans maakt op extra verdiensten. Kortom, een aantrekkelijk salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Welke opleiding heb je nodig om shiftleader restaurant te worden?

Er is geen specifieke opleiding vereist om Shiftleader Restaurant te worden bij Bastion Hotels, maar het hebben van een gastvrijheidsopleiding wordt wel gewaardeerd. Als Shiftmanager Restaurant is het belangrijk om de juiste vaardigheden, kennis én motivatie te bezitten om een restaurant te kunnen leiden. Dit houdt in dat je in ieder geval basiskennis moet hebben van operationele processen binnen de horeca en de restaurantbranche, evenals relevante werkervaring.

Een gastvrijheidsopleiding kan daarom een belangrijke opstap zijn voor het werken als Shiftleader Restaurant. Deze opleidingen kunnen je helpen bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden zoals leiderschap, verantwoordelijkheidsgevoel, time-management, probleemoplossing en gastgericht denken. Bovendien bieden sommige opleidingen stage- of praktische leerervaring in de horeca, wat kan helpen bij het opdoen van relevante werkervaring.

Uiteindelijk is het belangrijkste aspect dat een Shiftleader Restaurant moet hebben is de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de gasten en het restaurant op de juiste wijze te bedienen. Bovendien moet hij/zij een hands-on mentaliteit en leiderschapskwaliteiten bezitten om het team en de productiviteit van het restaurant te kunnen beheren. Als Shiftleader Restaurant moet je in staat zijn om klachten of problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat gasten tevreden zijn. Je moet ook in staat zijn om het personeel te leiden en te motiveren.