Kok vacatures

Als Kok ben je verantwoordelijk voor een soepele werking van de keuken. Je geeft leiding aan het keukenpersoneel, zorgt voor een correcte taakverdeling en streeft naar uitmuntende culinaire ervaringen voor gasten. Een van de belangrijkste taken van de Kok is het handhaven van orde en netheid in de keuken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het inwerken van nieuwe medewerkers en het opstellen van het rooster voor jouw teamleden. Je zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van hun taken en dat het werk evenwichtig verdeeld wordt. Na de dienst registreer je de gewerkte uren van het team en ben je beschikbaar om eventuele vragen of problemen op te lossen.

Een baan als kok

Je werkt meestal van maandag tot en met donderdag in de avonduren, van 15:30 tot 00:00 uur. Hierdoor heb je nagenoeg elk weekend vrij en kun je jouw vrije tijd optimaal benutten. Daarnaast biedt deze functie een aantrekkelijk salaris tussen de €2338,- en €2528,- bruto per maand, gebaseerd op 38 uur per week. Je ontvangt ook reiskostenvergoeding en 8% vakantiegeld. Bovendien zijn er leuke extra's, zoals een studiekostenregeling en een bonusregeling.

Om in aanmerking te komen voor de functie van Kok, heb je een afgeronde koksopleiding of relevante werkervaring in de horeca/hotellerie. Gastvrijheid, flexibiliteit en teamgeest zijn belangrijke waarden voor jou, en je bent stressbestendig. Naast het werken aan je eigen carrière, draag je ook bij aan de ontwikkeling van teamleden onder jouw leiding. Binnen het hotel bieden wij de mogelijkheid om jouw kennis uit te breiden met certificaten zoals Sociale Hygiëne, Bedrijfshulpverlening en HACCP (voedselveiligheid), waarvan de kosten voor onze rekening komen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te groeien in verschillende functies en het behalen van functiegerichte opleidingen is bespreekbaar.

Kortom, als Kok heb je een afwisselende baan in een enthousiast team, met mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Dankzij jouw vaardigheden, leiderschap en stressbestendigheid ben je in staat om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat gasten een perfecte culinaire ervaring hebben.

Werken als kok

Wat doe je als kok?

Als Kok ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de keuken. Je geeft leiding aan het keukenpersoneel, zorgt voor een soepele werking en streeft naar uitmuntendheid in de gastervaring. Jouw belangrijkste taken zijn:

  • Leiding geven aan personeel: Je zorgt ervoor dat het keukenpersoneel de benodigde middelen, training en begeleiding heeft om hun taken uit te voeren. Dit omvat het plannen van de werkroosters, het toezicht houden op vakanties, ziekmeldingen en het regelen van eventuele roosterwijzigingen. Je traint het personeel om hoogwaardige gerechten te bereiden en houdt toezicht op hun prestaties.
  • Kwaliteitscontrole: Je bent verantwoordelijk voor het controleren van de kwaliteit van de gerechten die in het restaurant worden geserveerd. Je zorgt ervoor dat de hygiënevoorschriften en veiligheidsrichtlijnen worden nageleefd in de keuken. Dit omvat het monitoren van de voorraad en het bestellen van ingrediënten van hoge kwaliteit.

Kortom, als Kok zorg je voor een efficiënte werking van de keuken, het personeelsbeheer en het waarborgen van de gasttevredenheid door het leveren van kwalitatief hoogwaardige gerechten.

Wat verdient een kok?

Als Kok bij Bastion Hotels verdien je een aantrekkelijk salaris. Het bruto startsalaris voor een Kok bedraagt een salaris tussen de €2338,- en €2528,- per maand op basis van 38 uur per week. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding en 8% vakantiegeld. Als je op zaterdag en zondag werkt, ontvang je een extra toeslag van 20% bovenop je bruto salaris. Bovendien biedt Bastion Hotels extra voordelen, zoals een studiekostenregeling en een bonusregeling waarbij je kans maakt op extra verdiensten. Ook krijg je de mogelijkheid om je kennis uit te breiden door middel van trainingen en certificeringen, zoals Sociale Hygiëne, Bedrijfshulpverlening en HACCP (voedselveiligheid), waarvan de kosten door het hotel worden gedragen.

Als Kok maak je onderdeel uit van een enthousiast team en zijn er leuke extra's zoals een studiekostenregeling en een bonusregeling waarbij je kans maakt op extra verdiensten. Kortom, een aantrekkelijk salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Welke opleiding heb je nodig om kok te worden?

Er is geen specifieke opleiding vereist om Kok te worden bij Bastion Hotels, maar het hebben van een koksopleiding of relevante werkervaring in de horeca wordt zeer gewaardeerd. Als Kok is het belangrijk om de juiste vaardigheden, kennis en motivatie te bezitten om een keukenteam te kunnen leiden. Dit houdt in dat je in ieder geval basiskennis moet hebben van culinaire processen, voedselveiligheid en hygiënenormen, evenals ervaring met het bereiden van diverse gerechten.

Een koksopleiding kan daarom een belangrijke opstap zijn voor het werken als Kok. Deze opleidingen bieden de nodige theoretische kennis en praktische ervaring in de keuken. Ze kunnen je helpen bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden zoals kooktechnieken, menuplanning, hygiënevoorschriften en het aansturen van een keukenteam.

Uiteindelijk is het belangrijkste aspect dat een Kok moet hebben de kennis en vaardigheden die nodig zijn om hoogwaardige gerechten te bereiden en de keukenactiviteiten efficiënt te beheren. Daarnaast moet je in staat zijn om het keukenteam te leiden, te motiveren en te coachen. Je bent verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit en smaak van de gerechten die aan de gasten worden geserveerd. Het oplossen van eventuele problemen en zorgen voor een positieve gastervaring zijn ook essentiële aspecten van de functie van Kok.