Vacatures hoofd housekeeping / hoofd schoonmaak

Als Shiftleader Housekeeping ben je verantwoordelijk voor een efficiënte en vlekkeloze werking van de huishoudelijke dienst in het hotel. Je geeft leiding aan het personeel, verdeelt taken en zorgt ervoor dat gasten een uitstekende ervaring hebben wat betreft de netheid en hygiëne van hun verblijf. Je belangrijkste verantwoordelijkheid als Shiftleader Housekeeping is het handhaven van orde en netheid in de kamers en openbare ruimtes van het hotel. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het inwerken van nieuwe medewerkers. Je zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van zijn of haar taken en dat het werk gelijkmatig verdeeld wordt.

Een baan als shiftleader Housekeeping/schoonmaak

Je werkt meestal van maandag tot en met vrijdag in de ochtenduren, van 09:00 tot 15:00 uur. Dit betekent dat je bijna elk weekend vrij bent en volop kunt genieten van je vrije tijd. Bovendien biedt deze functie een aantrekkelijk startsalaris van €2364,04 bruto per maand, op basis van 38 uur per week. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding en 8% vakantiegeld. Er zijn ook leuke extra's, zoals een studiekostenregeling en een bonusregeling.

Om in aanmerking te komen voor de functie van Shiftleader Housekeeping heb je een afgeronde gastvrijheidsopleiding of relevante werkervaring in de hotelbranche. Gastvrijheid, flexibiliteit en teamwork zijn belangrijke waarden voor jou. Binnen het hotel bieden wij mogelijkheden om je kennis uit te breiden door middel van certificeringen zoals Sociale Hygiëne, Bedrijfshulpverlening en HACCP (voedselveiligheid), waarvan de kosten door ons betaald worden. Bovendien zijn er groeimogelijkheden in verschillende functies en is het bespreekbaar om functiegerichte opleidingen te volgen.

Kortom, als Shiftleader Housekeeping heb je een afwisselende baan in een enthousiast team, met mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Dankzij jouw vaardigheden, leiderschap en stressbestendigheid ben je in staat om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat gasten een onberispelijk schone en comfortabele verblijfservaring hebben.

Werken als hoofd schoonmaak

Wat doe je als shiftleader housekeeping?

Als Shiftleader Housekeeping ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de huishoudelijke dienst in het hotel. Je geeft leiding aan het personeel, zorgt voor een soepele bedrijfsvoering en streeft naar uitmuntendheid in de gastervaring. Jouw belangrijkste taken zijn:

  • Leiding geven aan personeel: Jij zorgt ervoor dat het personeel de middelen en begeleiding heeft die nodig zijn om hun werk uit te voeren. Dit houdt in dat je het personeel helpt om goede service te bieden aan de gasten, maar ook dat je de verantwoordelijkheid draagt voor de urenregistratie en los je eventuele problemen op;
  • Kwaliteitscontrole: Je bent verantwoordelijk voor het controleren van de kwaliteit van de schoonmaakwerkzaamheden en het naleven van de hygiënevoorschriften en veiligheidsrichtlijnen. Hierbij houd je ook toezicht op de voorraad en inkoop van benodigde materialen.

Kortom, als Shiftleader Housekeeping zorg je voor een efficiënte werking van de huishoudelijke dienst, het personeelsbeheer en het waarborgen van de gasttevredenheid.

Wat verdient een Shiftleader Housekeeping?

Bij Bastion Hotels verdient een Shiftleader Housekeeping een aantrekkelijk salaris. Het bruto startsalaris voor een Shiftleader Housekeeping bij Bastion Hotels is €2363,04 per maand op basis van 38 uur per week. Daarbovenop krijg je reiskostenvergoeding en vakantiegeld van 8% in mei. Als je werkt op zaterdag en zondag ontvang je een extra toeslag van 20% extra bovenop je bruto salaris. Bovendien heeft het werken bij Bastion Hotels als Shiftleader Ontbijt extra voordelen, zoals mogelijkheden om persoonlijk en vaktechnisch te groeien door middel van trainingen en certificaten. Het behalen van certificaten zoals Sociale Hygiëne, Bedrijfshulpverlening en HACCP (voedselveiligheid) kan op kosten van het hotel.

Als Shiftleader Housekeeping maak je onderdeel uit van een enthousiast team en zijn er leuke extra's zoals een studiekostenregeling en een bonusregeling waarbij je kans maakt op extra verdiensten. Kortom, een aantrekkelijk salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Welke opleiding heb je nodig om Shiftleader Housekeeping te worden?

Er is geen specifieke opleiding vereist om Shiftleader Housekeeping te worden bij Bastion Hotels, maar het hebben van relevante werkervaring. Als Shiftleader Housekeeping is het belangrijk om de juiste vaardigheden, kennis én motivatie te bezitten om de huishouding te kunnen leiden. Dit houdt in dat je in ieder geval basiskennis moet hebben van operationele processen binnen een hotel.

Een gastvrijheidsopleiding kan daarom een belangrijke opstap zijn voor het werken als Shiftleader Housekeeping. Deze opleidingen kunnen je helpen bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden zoals leiderschap, verantwoordelijkheidsgevoel, time-management, probleemoplossing en gastgericht denken. Bovendien bieden sommige opleidingen stage- of praktische leerervaring in de horeca, wat kan helpen bij het opdoen van relevante werkervaring.

Uiteindelijk is het belangrijkste aspect dat een Shiftleader Housekeeping moet hebben is de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de gasten van een zo schoon mogelijk verblijf te voorzien. Bovendien moet hij/zij een hands-on mentaliteit en leiderschapskwaliteiten bezitten om het team en de productiviteit van de huishouding te kunnen beheren. Als Shiftleader Housekeeping moet je in staat zijn om klachten of problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat gasten tevreden zijn. Je moet ook in staat zijn om het personeel te leiden en te motiveren.