Receptioniste vacatures

Jouw glimlach en gastvrijheid zorgen voor een warm ontvangst bij de receptie. Als receptionist ben jij namelijk het eerste aanspreekpunt voor onze gasten en verantwoordelijk voor de receptietaken.

Als receptionist krijg je een jaarcontract voor 25 tot 30 uur per week. Je start met een interne trainingsmaand, waardoor je na slechts één maand volledig zelfstandig je diensten kunt draaien. Daarnaast bieden we veel mogelijkheden voor interne doorgroei, zoals naar de fulltime functie van Assistent Hotel Manager, Plaatsvervangend Manager of zelfs Hotelmanager.

Voor deze functie ontvang je een aantrekkelijk salaris van €2363,04 bruto per maand, op basis van 38 uur per week. Daarnaast ontvang je een toeslag van €500,- bruto per jaar. Je ontvangt in mei ook 8% vakantiegeld en hebt recht op reiskostenvergoeding.

Een baan als receptionist(e)

Jouw taken als receptionist omvatten onder andere:

 • Het in- en uitchecken van onze gasten en het verstrekken van de benodigde informatie;
 • Het aannemen en afhandelen van reserveringen, zowel telefonisch als per e-mail;
 • Het uitvoeren van administratieve werkzaamheden en facturatie;
 • Het schakelen tussen verschillende afdelingen in het hotel om de gasten zo goed mogelijk van dienst te zijn;
 • Bij drukte spring je bij op andere afdelingen in het hotel, zoals het controleren van kamers of helpen in het restaurant of bij de bar;
 • Bij Bastion Hotels werken we met het IDPMS-reserveringssysteem. Als je hier nog geen ervaring in hebt, leren wij het je graag!
 • Bij goed functioneren kun je per kwartaal een bonus van €600,- verdienen, op basis van 38 uur per week. Deze bonusregeling wordt per kwartaal berekend, afhankelijk van je persoonlijke prestatie. Daarnaast ontvang je een toeslag van 20% bovenop je bruto salaris voor werken op zaterdag en zondag (periode 1 januari - 1 oktober).

Om je werk-privébalans te waarborgen, kun je één vast vrij moment per week aangeven van maandag tot en met donderdag.

Bij Bastion Hotels bieden we ook de mogelijkheid om op onze kosten je Sociale Hygiëne, Bedrijfshulpverlening en HACCP (voedselveiligheid) certificaten te behalen. We zorgen voor jouw ontwikkeling en bieden diverse opleidingsmogelijkheden.

Werken als receptioniste

Wat heb je nodig om receptionist te worden?

Om Receptionist te worden, zijn er verschillende vaardigheden en kwalificaties nodig. Werkervaring in de receptie of reserveringsafdeling is meestal de eerste stap in de richting van deze functie.

 • Een gastvrije houding: Jij bent het eerste aanspreekpunt voor gasten, daarom is het belangrijk om een vriendelijke en gastvrije houding te hebben;
 • Goede organisatorische vaardigheden: Jij zal, samen met je collega’s, verantwoordelijk zijn voor meerdere taken en afdelingen en moeten in staat zijn om hun tijd efficiënt in te delen;
 • Uitstekende communicatievaardigheden: Jouw communicatievaardigheden moeten uitstekend zijn, omdat jij verantwoordelijk zal zijn voor de communicatie met gasten, medewerkers en leidinggevenden binnen het hotel;
 • Probleemoplossende vaardigheden: Jij bent in staat om snel problemen op te lossen en te reageren op onverwachte situaties;
 • Diploma in hospitality of relevante werkervaring: Jij hebt een diploma binnen een gastvrijheidsopleiding (of vergelijkbaar), bijvoorbeeld middelbare hotelschool, manager ondernemer horeca, travel & hospitality of front office manager zijn zeer gewenst;
 • Geen afgeronde opleiding? Dan heb je relevante werkervaring in de horeca of hotellerie.

Ten slotte biedt Bastion Hotels unieke interne doorgroeimogelijkheden en zijn de functies Assistent Hotel Manager en Hotel Manager exclusief bereikbaar voor huidig personeel. Kortom, een uitdagende en interessante baan voor diegenen die graag willen groeien in de hotelbranche!

Wat is het salaris van een receptioniste?

Bij Bastion Hotels verdien je als receptioniste een aantrekkelijk salaris van €2363,04 bruto per maand, op basis van 38 uur per week. Daarnaast ontvang je een toeslag van €500,- bruto per jaar. Je ontvangt in mei ook 8% vakantiegeld en hebt recht op reiskostenvergoeding.

Je kunt bij goed functioneren ieder kwartaal een bonus verdienen. Deze bedraagt €600,-, op basis van 38 uur per week. Deze bonusregeling wordt per kwartaal berekend, afhankelijk van je persoonlijke prestatie. Daarnaast ontvang je een toeslag van 20% bovenop je bruto salaris als je op zaterdag en zondag werkt (periode 1 januari - 1 oktober).

Welke opleiding moet je doen voor receptie?

Het is handig om een afgeronde MBO- of HBO-opleiding in de hospitality, toerisme of hotelmanagement in de gastvrijheidssector te hebben of relevante werkervaring te hebben. Maar wij vinden motivatie nog veel belangrijker. Als jij bereid bent om meer te leren over de hospitalitybranche kunnen wij jou namelijk alles leren in de interne trainingsmaand.

Wil je groeien in je carrière? Dan is bijvoorbeeld de functie van receptionist, shiftleader restaurant of housekeeping perfect om mooie stappen te maken. Dit zijn functies waarbij je relevante vaardigheden opdoet zoals klantenservice, administratieve taken, time-management, probleemoplossing en gastgericht denken. In deze functie kun je groeien naar de functie van Assistent Hotel Manager.