Leer ons kennen: Claudia Assistent Hotel Manager bij Bastion Amsterdam Airport

Ik ben Claudia Schep, 21 jaar oud, en sinds februari werk ik bij Bastion Hotels als Assistent Hotelmanager. Momenteel ben ik werkzaam op de locatie Amsterdam Airport. Deze locatie is ontzettend leuk, maar vooral ook erg uitdagend.

Inwerkperiode bij Bastion Hotels
Toen ik bij Bastion Hotels begon, werd ik goed ingewerkt. Als Assistent Hotelmanager (AHM) krijg je in de eerste maand een mentor toegewezen, een collega van je locatie, die je begeleidt. Daarnaast volg je diverse trainingen op het hoofdkantoor in Utrecht. Deze eerste maand was ontzettend leuk, vooral omdat je de trainingen samen met andere nieuwe collega’s volgt die net als jij in die maand zijn begonnen.

Op de locatie word je begeleid door je mentor, waarbij alles aan bod komt: van receptiewerk, het restaurant en de bar tot aan housekeeping en leidinggeven. In die maand leer je ontzettend veel om daarna zelfstandig aan de slag te kunnen. Ik had zelf geen hotelervaring of opleiding voordat ik bij Bastion begon, maar ik heb in die eerste maand enorm veel geleerd.

Taken als Assistent Hotelmanager
Als Assistent Hotelmanager is geen enkele dag hetzelfde, en dat maakt het werk juist zo leuk! Er zijn twee soorten diensten: de ochtenddienst en de avonddienst.

De ochtenddienst duurt van 06:00 tot 15:00. In deze dienst richt je je op het uitchecken van de gasten, zorg je ervoor dat het ontbijt goed verloopt en bereid je de aankomsten van de nieuwe gasten voor. Ook zorg je ervoor dat het hotel er weer netjes uitziet en controleer je de housekeeping. Zijn alle kamers schoon en gecontroleerd? Soms hebben gasten speciale verzoeken, en dan zorg je ervoor dat deze geregeld worden.

De avonddienst loopt van 14:30 tot 00:00. Tijdens deze dienst verwelkom je de gasten bij het inchecken, en omdat het diner ook in de avond plaatsvindt, help je soms in het restaurant of aan de bar. Naast de standaard werkzaamheden kun je ook extra verantwoordelijkheden krijgen, zoals het bestellen van goederen of het afnemen van sollicitatiegesprekken. Dit zijn leuke, extra taken die het werk nog uitdagender maken.

Waarom werken bij Bastion Hotels zo leuk is
Ik werk in een groot en leuk team! De sfeer is altijd erg prettig, en vanaf het begin heb ik me zeer welkom gevoeld. Het team bestaat uit een diverse mix van jong en oud, wat het werken bij Bastion extra interessant en leuk maakt.

Mijn doelen voor de toekomst
Op dit moment ben ik druk bezig om door te groeien naar Plaatsvervangend hotelmanager. Hiervoor neem ik extra taken op me en word ik begeleid door mijn Hotelmanager. Het lijkt me geweldig om in de toekomst zelf hotelmanager te worden.

Werken bij Bastion Hotels: de omgeving
Werken bij Bastion Hotels is dynamisch, omdat elke dag anders verloopt. Soms is het hotel opeens helemaal volgeboekt, en andere dagen is het rustiger, waardoor je tijd hebt om je bezig te houden met taken waar je anders niet zo snel aan toe komt. De gasten zijn ook erg leuk, een mix van zakenreizigers, vakantiegangers en mensen die in de omgeving een evenement bezoeken. Daarnaast hebben we ook veel vaste gasten die we wekelijks terugzien, wat het werk extra leuk maakt!

Meer over dit onderwerp

Naar Werken bij Bastion Hotels