Corine over werken als receptioniste op het hoofdkantoor.

Al 10 jaar werkt Corine met veel plezier bij ons op het hoofdkantoor als receptioniste. Dit moest natuurlijk gevierd worden met een gezellig etentje. In deze blog verteld Corine ons over haar rol binnen Bastion Hotels.

 

 

Wat ik leuk aan mijn werk vind, is dat het zo ontzettend divers is.
Je leert op deze manier heel veel en dat is het interessante aan deze baan. Mijn werkzaamheden bestaan o.a. uit het beantwoorden van de telefoon, verwerken van de post, verwelkomen van bezoekers en het verzorgen van een heerlijke lunch voor al mijn collega’s. Als er van alles tegelijkertijd gebeurt en ik heb het allemaal onder controle, geeft dat me een voldaan gevoel. Maar het leukste aan mijn functie vind ik toch wel het contact met de bezoekers. Vóór Bastion Hotels werkte ik bij een tandartsenpraktijk. Hier had ik het niet naar mijn zin en miste ik het persoonlijke contact.

Het moment dat een bezoeker het gebouw binnenkomt, maak ik al oogcontact met een glimlach. Ik geef de bezoeker een vriendelijke begroeting en maak een praatje. Mocht de bezoeker aan de vroege kant zijn voor de afspraak, vraag ik hem/haar plaats te nemen en bied ik koffie of thee aan tijdens het wachten. Natuurlijk houdt het daar niet op; ook wanneer de bezoeker weer vertrekt, geeft ik nog wat extra aandacht en wens ik iemand een prettige dag verder.”

Zelf vind ik persoonlijkheid en vriendelijkheid belangrijk aan deze functie. Als receptioniste ben je natuurlijk het gezicht en de stem van het bedrijf, dus moet je dit ook op een positieve en passende wijze uitstralen naar de gasten van collega’s. Maar het is bovendien ook heel belangrijk om een klik te hebben met de collega’s zelf. Die komen af en toe langs om een praatje te houden en dat is gezellig. Ook leer je elke medewerker goed kennen. Ik vind het leuk om contact met anderen te hebben. Collega’s op het hoofdkantoor vinden het altijd prettig om je weer te zien en dat vind ik erg leuk! Ook help ik mijn collega’s van het hoofdkantoor graag. Ze kunnen heel blij zijn met de kleinste dingen die je voor hen regelt.

 

 

Naar alle blog artikelen