Hotelmanager Rachel over ons nieuwe hotel in Geleen

Ik ben Rachel en werk al 14 jaar voor de Bastion Hotel Groep.

Op dit moment ben ik Hotel Manager van Bastion Hotel Geleen, maar ik ben ooit begonnen in Bastion Hotel Maastricht.

Ondertussen heb ik met invallen alle Bastion hotels in het zuiden gezien. Dit vind ik wel een leuke afwisseling. Daarnaast kan je natuurlijk altijd goede tips meenemen naar je eigen hotel.

 

 

Bastion Hotel Geleen is een nieuw hotel aan het bouwen achter het huidige hotel. Wij kijken daar allemaal met spanning naar uit.  De opening zal vrijdag 11 oktober 2019 zijn.

Ik vind het erg leuk werken bij Bastion omdat jet werk zo afwisselend is en je hebt een grote mate van vrijheid met werken.

Tijdens een ochtenddienst zorg je samen met de ontbijtdame/heer ervoor dat de gasten tijdens het ontbijt een ‘goedemorgen’ te horen krijgen, vraag je of je een lekker eitje voor ze kan maken (omelet, roerei of spiegelei), loop je rond met een kan jus d'orange en zorg je dat het ontbijt buffet goed aangevuld blijft. Tussendoor help je ook gasten bij de receptie met het uitchecken en verzorg je de lijsten van de huishouding zodat die ook aan de slag kunnen.
Na het ontbijt dek je het restaurant alvast in voor de lunch/diner en maak je samen met de ontbijthulp alle ruimtes schoon.
Hierna ga je bij de receptie aan de slag om alle mail en telefoontjes te verwerken.
Vervolgens ga als manager ook de kamers checken, want wij willen dat al onze gasten in schone kamers terecht komen.

Tijdens een avonddienst begin je met een korte overdracht met de vroege dienst en ga je daarna ook kamers checken. Wij verdelen dit altijd omdat je anders je focus verliest wanneer je veel kamers achter elkaar ziet.
In de middag zorg je dat de bar schoon en gereed voor de avond er uit ziet. Ook zorg je dat je in de keuken alles in orde hebt.
In de avond werken er collega’s in de keuken die jij als manager moet aansturen. Belangrijk is dat alles goed en warm de keuken verlaat.
Het kan zo zijn dat er tussendoor gasten komen inchecken waardoor je moet switchen van het restaurant naar de receptie.
Is er helemaal niemand meer? Dan kan er natuurlijk altijd nog gepoetst worden, want niets wordt vanzelf schoon.

Als we overgaan naar het nieuwe hotel hebben we meer collega’s nodig. Dit omdat ons nieuwe hotel veel groter wordt dan ons huidige hotel. We zoeken nog collega’s die Assistent Hotelmanager willen worden, maar ook collega’s voor in de huishouding, keuken en bar.
Wil jij bij ons komen werken? Meld je dan aan en kom dan 30 augustus 2019 naar de wervingsdag tussen 13:00 en 17:00 uur.

 

Met vriendelijke groet / Best regards / Mit Freundlichen Grussen.


Rachel Tillie

Bastion Manager
Bastion Hotel Geleen

Naar alle blog artikelen