Marianne - HR manager

Ooit ben ik gestart bij Bastion als Assistent Hotel Manager in Groningen. Hiervoor ben ik zelfs speciaal voor deze baan naar Groningen verhuisd terwijl ik een Limburgs meisje ben. Vanuit Groningen ben ik doorgegroeid naar Plaatsvervangend- en Hotelmanager. Ik wilde toen naar het midden van het land en ging in Den Bosch wonen. Zo werd ik Hotelmanager in Dordrecht. Vervolgens ben ik doorgegroeid naar Regiomanager. Zo werd ik Regiomanager van regio Zuid en Rotterdam. Op de vraag of ik HR voor Bastion Hotels wilde gaan doen werd ik meteen enthousiast. Contact met gasten ruilde ik om voor contact met medewerkers. Naast mijn fulltime functie ben ik direct op de zaterdagen gestart met de HR opleiding aan Fontys Hogeschool in Tilburg. 

Inmiddels werk ik alweer 25 jaar voor Bastion Hotels. Geen dag is hetzelfde. Als HR manager ben ik vooral met mensen bezig. En dat zorgt ervoor dat een planning in een handomdraai kan veranderen. Ook automatisering behoort tot mijn aandachtsgebieden. Fantastisch om processen automatisch te maken. Op deze wijze is het mogelijk om met weinig medewerkers de processen te sturen. 

 

 

Medewerkers met problemen, een ziekmelding, een arbeidsgerelateerde vraag of IT problemen maken het werk boeiend en afwisselend.
Wij proberen het werk op locaties zo eenvoudig mogelijk te maken. Het werven van sollicitanten is gecentraliseerd op ons hoofdkantoor in Utrecht. Onze hotels voeren zelf de gesprekken met de sollicitanten die wij graag als oproepkracht in dienst willen nemen.
De systemen die wij zelf hebben gemaakt om een sollicitant in dienst te nemen zorgen ervoor dat het traject heel snel kan verlopen. Met een druk op de knop wordt de arbeidsovereenkomst gemaakt en de medewerker in dienst genomen.

Leren = Groeien
Wij zijn trots op onze opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Graag helpen wij medewerkers op weg in hun verdere loopbaan bij Bastion Hotels. Zo leiden wij onze medewerkers zelf op van Assistent Manager naar Plaatsvervangend of Hotelmanager. Opleiding en training bieden wij aan in korte ‘on the job trainingen’. Korte instructie om vervolgens het geleerde uit te voeren. Op deze manier maken wij van onze Assistent Managers ook echte Hotelmanagers.

Hechte teams zijn echte teams
Wij kennen elkaar. Onze medewerker zijn geen nummers maar echte mensen. Je staat er niet alleen voor maar kunt altijd terugvallen op je Regiomanager of Hoofdkantoor voor hulp of ondersteuning.

Het kan maar duidelijk zijn
Zo proberen wij ons werk effectief en efficiënt te organiseren met duidelijke richtlijnen en procedures. Je hoeft niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Binnen ons concept zijn duidelijke kaders en heb je daar binnen creatieve ruimte.

Allround doeners
Elke dag met duizend en één dingen tegelijk bezig zijn. En toch het hele plaatje overzien. Dat is het DNA van Bastion en komt in bijna alle functies naar voren.

Na een drukke en afwisselende dag vertrek ik weer voldaan naar huis. Klaar voor een nieuwe dag, die er ongetwijfeld weer heel anders uit zal zien!

Naar alle blog artikelen