Succes Recept Voor Een Sollicitatiegesprek

Hoera, jij mag op sollicitatiegesprek komen! Goed bezig! Nu kun jij direct aan de slag om jezelf goed voor te bereiden voor jouw gesprek. In deze blog vind je een aantal survival tips om jouw sollicitatiegesprek tot een succes te maken.

 

 

Eerste sollicitatiegesprek

Het eerste sollicitatiegesprek is een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen. De recruiter zal voornamelijk naar jouw persoonlijkheid, achtergrond en indruk die je maakt kijken. Zo wordt er beoordeeld of je in het bedrijf zal passen of geschikt zal zijn voor de job. Maar net zo belangrijk; ook jij krijgt hier een mooie gelegenheid om te kijken of het bedrijf wel bij je past.

 

Tweede Sollicitatiegesprek

Uitgenodigd voor een tweede sollicitatiegesprek? Gefeliciteerd!! Door naar de volgende ronde. In dit gesprek zal dieper in worden gegaan in de functie en jouw kwaliteiten. Bereid je dus inhoudelijk goed voor!

 

Arbeidsvoorwaardengesprek

Gefeliciteerd, de baan is voor jou! A job well-done. Aleen nog even goed de arbeidsvoorwaarden met elkaar doornemen. Lees het contract goed door. Laat deze eventueel door een vriend of familielid dubbel checken voordat je jouw handtekening zet. En dan: wachten op jouw eerste werkdag: SPANNEND!

 


Tip 1: Lees de vacature goed door en wees bekend met Bastion Hotels

Hoe meer research je van te voren naar het bedrijf hebt gedaan, hoe meer je jouw enthousiasme kan tonen tijdens het gesprek. Pluis het bedrijf helemaal uit via Google en bekijk hun social media kanalen voor alle leuke inside information. 

 

Tip 2: Dress for success

Wil je veilig zitten en toch indruk maken? Kies dan voor een semi-formele sollicitatie-outfit. Van een net gestreken overhemd, leuk elegant jurkje en mooie nette schoenen worden bedrijven helemaal gelukkig! Wil je jouw gekozen outfit nog een beetje upgraden? Kies dan voor een net colbert en jij bent ready to go!

 

Tip3: Bedenk hoe je jezelf kan presenteren

Neem een actieve houding aan. Probeer ook rechtop te zitten, dit straalt namelijk zelfvertrouwen uit. Vertel vervolgens iets over je achtergrond. Door ook iets leuks over je interesses te benoemen maak je het gesprek iets persoonlijker. Dit mag best iets geks zijn of iets waar je heel erg trots op ben. Zo is het ijs al sneller gebroken en maak je het gesprek een stuk luchtiger.  Sluit tot slot jouw verhaal af met iets waarmee je een terugkoppeling maakt naar de baan waar naar je solliciteert. 

 

Tip 4: Denk na over de vragen die je kan verwachten

Elke recruiter heeft drie standaard vragen klaar om op je af te vuren. De eerste: ‘Vertel wat over jezelf’. De tweede: ‘Wat zijn jouw goede/slechte eigenschappen’. En de derde (en zeker de belangrijkste): ‘Waarom wil je hier werken’.

Natuurlijk zijn deze vragen persoonlijk en zal iedereen daarom deze vragen anders beantwoorden.

‘Wat zijn goede en slechte eigenschappen? Is het handig deze te benoemen?’

Bedenk voor jezelf drie goede en drie slechte eigenschappen. Twijfel je over waar jouw skills liggen? Op het internet staan verschillende persoonlijkheidstesten.

In het algemeen is het veel makkelijker om jouw goede eigenschappen te benoemen. Ze zitten immers in jouw karakter! Enkele voorbeelden van goede eigenschappen zijn; positief ingesteld, sociaal en zelfverzekerd zijn. Herken jij je hierin? Harstikke mooi! Maar probeer jezelf nog meer te onderscheiden van jouw concurrenten. Bedenk welke eigenschappen nodig zijn voor de functie en ontdek of jij je hier in kan vinden. Enkele voorbeelden zijn; flexibel, no nonsens en hands-on mentaliteit.

Let op! Voor de ene functie kan iets een slechte eigenschap zijn wat voor een andere functie weer een goede eigenschap is. Zorg er wel voor dat je jouw eigenschappen goed kan onderbouwen en toelichten. Gebruik daarbij voorbeelden waar je jouw eigenschap heb toegepast in de praktijk.

Dan komt het lastige stukje; jouw slechte eigenschappen bedenken. Wees niet bang deze te benoemen in jouw sollicitatiegesprek! Sommige sollicitanten komen met ‘Ik ben erg perfectionistisch, daarmee kom ik mezelf soms tegen’ of ‘Ik maak alles graag af waar ik aan begin’. Echt waar? Wat vervelend voor je joh! De recruiter ziet hier doorheen en hoort alleen maar dit; ‘Ik besef me dat ik eigenlijk perfect ben, maar iedereen om mij heen heeft daar problemen mee’.

Je zou het niet geloven maar recruiters worden stiekem een beetje blij van slechte eigenschappen. Niet een hele waslijst natuurlijk! Maar door jouw slechte eigenschappen te benoemen geef je aan waar je aan kan werken. Bedenk daarom hoe je dit wil gaan aanpakken.

Heb je geen idee wat jouw slechte eigenschappen zijn? Vraag je vrienden en familie om feedback.

‘Waarom wil je hier werken?’

Zorg er voor dat je van te voren goed voor je zelf heb bedacht waarom je bij het bedrijf wil werken.  Probeer jezelf voor te stellen of je goed bij het bedrijf zal passen. Check hiervoor de website, social media of loop eventueel bij het bedrijf naar binnen. Zo ontdek je of de bedrijfscultuur goed bij jou past, of dat je de functie aanspreekt of dat jouw kennis/ervaringen aansluit aan het bedrijf.

 

Andere voorbeelden van vragen:

Welke rol neem jij aan binnen een team?

Hoe ga jij met kritiek om?

Wat zie je jezelf over een vijf jaar doen?

Wat doe je als je collega ‘Nee’ zegt?

Wat is jouw definitie van succes?

Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven?

Hoe ga je met stress om?

Wat maakt iemand een goede manager?

Wat is jouw ideale werkomgeving?

Wat was jouw eerste indruk van het bedrijf?

Waarom wil je weg bij jouw huidige werkgever?

Heb je meerdere sollicitaties lopen?

 

Elk antwoord op iedere vraag is persoonlijk. Foute antwoorden bestaan dus niet.

Wees wel altijd eerlijk! Hoe vervelend zou het zijn wanneer je tijdens je proefmaand ontdekt dat werken onder druk niet jouw ding is?

Kan je een vraag niet beantwoorden omdat je het echt niet weet? Zeg dan eerlijk waarom je deze vraag niet kan beantwoorden. Misschien wil je jezelf bijvoorbeeld eerst ontplooien.

 

Tip 5: Bereid vragen voor

En daar komt ‘ie dan. Wellicht de populairste vraag van een recruiter: “Heb je nog vragen?”. Elke recruiter stelt deze vraag met een stiekeme achterliggende reden.  Dit is The Final test om jouw sollicitatie succesvol af te sluiten.

Hiermee wordt er namelijk getoetst of jij genoeg interesse heb in de functie. Antwoord jij direct met  ‘Nee’ dan creëer je een suggestie dat je onvoorbereid of ongeïnteresseerd het sollicitatiegesprek binnenwandelt.

Tuurlijk kan het ook  voorkomen dat al jouw vragen uitgebreid tot in details zijn beantwoord. No worries! Handig is wel om dit wel te laten weten. Benoem welke vragen jij voor het gesprek had voorbereid en herhaal wat jij als antwoord heb begrepen. Misschien kan de recruiter jou hiermee nog verder aanvullen en laat je alsnog zien dat je over de vacature heb nagedacht.

 

Tip 6: Zorg dat je op tijd ben

Niets is erger dan je te moeten haasten voor een afspraak. Als je ruim de tijd neemt om op je afspraak te komen geeft je dat een mooie gelegenheid om je nog even wat voor te bereiden op het sollicitatiegesprek. Bij aankomst heb je nog even de tijd om naar het toilet te gaan, een kopje koffie te nemen en jouw gedachtes op nul te zetten. Ideaal om helemaal zen het gesprek in te gaan!

Ook score je hiermee je eerste punten. Je laat namelijk al zien dat je georganiseerd te werk gaat en dat je punctueel ben. Zeer belangrijk voor elke baan!

Uiteraard kan het gebeuren dat je verhinderd raakt. Het verkeer of het OV heb je immers niet zelf in de hand. Laat dit wel tijdig weten aan jouw contactpersoon. Recruiters hebben namelijk ook een druk agenda. Naast jijzelf spreken ze soms nog vier andere kandidaten op een dag!

 

Tip 7: Wees jezelf

Het is bewezen! Sollicitanten die zichzelf bleven tijdens een sollicitatie hadden de grootste kans op een baan. Tenminste, als ze ook aan de verdere eisen voldeden natuurlijk! Tuurlijk wil je jezelf een beetje verkopen en niet te bijdehand of te arrogant over komen. En hier komt een levensles van de dag: “Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Behalve tevreden en tequila ;-)“. Maar met gemaakte antwoorden ziet de recruiter er door heen. Tevens wil je zelf ook in het team passen!

 

Met deze tips is solliciteren voor jou een eitje!

 

Benieuwd naar onze vacatures? Check https://www.werkenbijbastionhotels.nl/vacatures/ en wie weet ben jij de geschikte kandidaat die wij zoeken!

 

 

 

Naar alle blog artikelen