Stage op het hoofdkantoor van Bastion Hotels

Waarom een stage op het hoofdkantoor?

Ik ben stagiaire op de HR afdeling van het hoofdkantoor van Bastion Hotels. Bastion heeft een hoofdkantoor gevestigd in Utrecht ter ondersteuning van de 33 Bastion Hotels door heel Nederland. Op dit moment zit ik in het laatste leerjaar van de opleiding MBO Hotelschool. Voor deze stageperiode hadden wij de keuzemogelijkheid voor een stage op een hoofdkantoor of in een hotel als management stagiaire. Ik heb uiteindelijk HR gekozen omdat mij dit de meest interessante afdeling leek en ik hier misschien ook verder in wil studeren.  

Hoe heb ik Bastion Hotels gevonden?

Angelique en Amy - Medewerkers Personeelszaken/Recruiters, kwamen als vertegenwoordigers van Bastion Hotels naar een leermeester bijeenkomst van het SBB. In deze bijeenkomst heb ik een presentatie gegeven over de do’s en dont’s van een stagebedrijf. Na de presentatie hadden we ter afsluiting een borrel en toen ben ik in contact geraakt met Angelique en Amy.

Sollicitatie procedure

Allereerst mocht ik op sollicitatiegesprek komen op het hoofdkantoor, tijdens dit gesprek heb ik kennis gemaakt met het bedrijf. Ik werd erg enthousiast ontvangen en kreeg gelijk een goed gevoel over Bastion Hotels. Nadat ik met een goed gevoel naar huis ben gegaan werd ik twee dagen later opgebeld. Ik werd uitgenodigd voor een tweede sollicitatiegesprek! Het tweede gesprek vond plaats met de HR manager. Na een positief tweede gesprek werd ik na een paar dagen weer gebeld dat ik was aangenomen voor mijn stage. Ik mocht nog wel één keer langs komen op arbeidsvoorwaardengesprek, om het arbeidsvoorwaardenboek van Bastion Hotels door te nemen. In dit gesprek was er ook voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Dagelijkse werkzaamheden

Ik krijg super veel verantwoordelijkheid binnen Bastion Hotels. Daarnaast krijg ik goede ondersteuning en alles wordt goed uitgelegd.

Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

  • Sollicitaties behandelen
  • Sleutelkaarten updaten van het personeel in de hotels
  • Ondersteunen bij de personeelsadministratie
  • Agendabeheer van de recruiters
  • De applicatie bijhouden van Bastion Hotels
  • Daarnaast ga ik ook mee naar diverse carrière- en stagebeurzen t.b.v. de werving en selectie van managers, stagiairs en uiteraard om het merk Bastion Hotels te promoten!

Toekomst

In januari 2019 ben ik klaar met mijn uren, terwijl ik pas in februari weer naar school ga. Ik heb te horen gekregen dat ik daarom na mijn stageperiode nog een maandje mag komen helpen. Ik ben hier super enthousiast over! Helaas kan ik daarna niet langer op de HR afdeling helpen omdat ik weer vijf dagen per week naar school ga. Ik ga het erg missen maar ik hoop zeker op een toekomst bij Bastion Hotels als ik mijn diploma op zak heb!

Anouk - Stagiaire Personeelszaken Hoofdkantoor Bastion Hotels

Naar alle blog artikelen