Veel verantwoordelijkheid en afwisselende taken als Nachtportier bij Bastion Hotels

Een fijne werkomgevig & hecht team

Sinds 9 maanden ben ik nachtportier bij Bastion Hotel Roosendaal. Dit werk doe ik met veel plezier, ik ben een echt nachtdier en er niet vies van om mijn handen uit de mouwen steken. Voor mij was de keuze om te solliciteren op deze leuke en verantwoordelijke functie dan ook snel gemaakt! De eerste indruk was gelijk goed. Je collega’s en leidinggevenden geven je direct het gevoel dat je onderdeel uitmaakt van het team, waardoor ik mij erg welkom voelde. Een goede samenwerking met een spontaan en energiek team, dat werkt heel fijn.

Veel verantwoordelijkheid & afwisselend takenpakket

Als nachtportier heb je een verantwoordelijke taak om alle gasten een veilig en fijn verblijf te kunnen bieden. Soms ben je verantwoordelijk voor wel 70 tot 80 gasten en daarnaast zorg je ervoor dat het ontbijtbuffet voor de gasten klaarstaat. Daarnaast zorg ik dat het hotel weer spik en span is voor de volgende ochtend.

Tijdens de nachtdienst werken we met een takenlijst. Je zorgt dat je een goed schema maakt, zodat je alle taken kunt afvinken. Na een paar maanden ben je zo vertrouwd met het hotel, dat je alles direct kunt vinden en je de takenlijst bijna niet meer nodig hebt. Kortom, een erg afwisselend takenpakket! Het ene moment verzorg je een late check-in, het volgende moment sta je handdoeken te vouwen en later snijd je het fruit voor in de fruitsalade.

Elke nacht is anders

Doordat er altijd nog wel iets te doen is, vliegt de tijd voorbij zonder dat je het doorhebt. Ik hoor daarnaast ’s nachts de meest gekke en toffe verhalen van gasten. Zo vertelde een gast bijvoorbeeld bevriend te zijn met allerlei bekende voetballers, een andere gast vertelde dat hij als ZZP-er al door heel Europa was gereisd. Elke nacht is anders, ondanks de vaste takenlijst maak je elke nacht wel iets mee wat je niet eerder hebt meegemaakt. Bij drukkere dagen is het weleens een uitdaging om gasten vanuit de hotelbar rustig en vrolijk naar de hotelkamer te krijgen. Naast de takenlijst is het namelijk van groot belang om de gasten welkom en veilig te laten voelen in het hotel, zodat zij lekker kunnen eten en lekker kunnen slapen. Het geeft altijd een enorme voldoening als elke gast veilig en tevreden in het hotel is.

Waarom ik je aanraad om te solliciteren bij Bastion Hotels als Nachtportier?

Naast dat ik de werkzaamheden en het team leuk vind, geeft het werk je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dit heeft mij als persoon erg veel zelfvertrouwen gegeven. Ik kan iedereen dus aanraden om te gaan werken als Nachtportier!
Kortom, een sfeervolle werkomgeving met leuke spontane collega’s. En als persoon heb ik ook veel geleerd.

Durf jij de uitdaging ook aan? Solliciteer via https://www.werkenbijbastionhotels.nl/vacatures/

Tim - Nachtportier Bastion Hotel Roosendaal

Naar alle blog artikelen