Je carrière in de hotellerie starten en doorgroeien bij Bastion, dat is een goed idee!

De start van mijn carrière bij Bastion Hotels

In 1996 ben ik begonnen als BMK (Bastion Medewerker Keuken). De keukens en zeker ook de menukaart waren toen der tijd heel anders. In de loop van de jaren heb ik de kwaliteit van de kaart een vogelvlucht zien nemen. De keukens zijn verder geprofessionaliseerd en de kaart is sterk verbeterd.

Afgestudeerd & klaar voor een nieuwe uitdaging

Vanuit de schoolbanken ben ik gestart als Assistent Hotel Manager. Van Assistent Hotel Manager groeide ik naar de functie Plaatsvervangend Hotel Manager en uiteindelijk naar Hotel Manager. Na deze groei vond ik het tijd voor een stap buiten de Bastion familie. Een aantal leuke ervaringen opgedaan, maar altijd spijt gehad, dat ik de Bastion familie heb verlaten. Toeval bestaat niet wordt er wel eens gezegd! Tijdens een beurs liep ik onze HR Manager Marianne van der Sterren tegen het lijf, waarop zij vroeg, kom eens een kop koffie drinken! Een kans die ik niet heb laten lopen. Op de koffie, een gesprek met eigenaar Dhr. Willems en binnen no-time was ik weer terug bij de Bastion familie.

Wat maakt Bastion zo leuk?

Veel, heel veel zaken! Op jonge leeftijd krijgen nieuwe collega’s de kans om op management niveau te mogen acteren, meedenken en doorgroeien. De unieke formule met huiselijke sfeer spreekt mij nog iedere dag aan.

Mijn huidige functie

Mijn huidige rol binnen de Bastion familie is ‘Coördinator Restaurant Managers’. Het begeleiden en opleiden van nieuwe Restaurant & Grill Managers. De functie is operationeel en ik sta dan ook vaak schouder aan schouder mee te draaien in de keukens! Een pragmatische manier van opleiden die het beste bij onze no-nonsense cultuur past. Ook interne keuken audits vallen onder mijn beheer. Een niet altijd even dankbare rol, maar met de juiste uitleg en onderbouwing maken we iedere dag weer een stap.

Trainingsmaand

Iedere maand starten er wel een aantal nieuwe enthousiaste Assistent Managers. Na een eerste dag theorie, gaan we vol aan de slag met onze menukaart. Stroop je mouwen maar op, we gaan de gerechten maken en proeven! Wij hechten als Bastion veel waarde aan een uniforme uitstralingen en besteden hier veel aandacht aan. De hamburger die wij in Groningen serveren, moet gelijk zijn aan die wij in Maastricht serveren. Door veel aandacht te besteden in het begin van de training leggen wij een goede basis.

In de trainingsmaand helpen wij onze nieuwe collega’s op weg, zodat zij na die maand volledig zelfstandig aan de slag kunnen!
Heb ik je overtuigd waarom het een goed idee is om je carriere bij Bastion Hotels te starten? Mooi! Bekijk dan de vacatures via https://www.werkenbijbastionhotels.nl/vacatures/

Tjeerd - Coördinator Restaurant Managers 

​​

 

 

Naar alle blog artikelen