Charlotte groeide van Kamermeisje naar Hotel Manager

Van Kamermeisje naar Medewerker Ontbijt

Net 20 jaar was ik geworden toen ik startte met een bijbaantje bij Bastion Hotels. In 2014 ben ik gestart in de functie Kamermeisje bij Bastion Hotel Den Haag Rijswijk. Hierna ben ik nooit meer weggegaan! Na 2 maanden gewerkt te hebben als kamermeisje, wilde ik graag meer uren werken. Toen heb ik gevraagd of ik kon helpen in het restaurant, bij het ontbijt. Na een week was ik al niet meer weg te denken bij het ontbijt! Ik vond het heerlijk om elke dag weer de gasten te verwelkomen in het restaurant, gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij Bastion Hotels.

Van Assistent Hotel Manager naar Plaatsvervangend Hotel Manager

Na 1,5 jaar gewerkt te hebben als Kamermeisje en Medewerker Ontbijt, vroeg mijn leidinggevende of ik interesse zou hebben om door te groeien naar de functie Assistent Hotel Manager. Natuurlijk wilde ik dat heel graag!

Vervolgens is het traject tot Assistent Hotel Manager van start gegaan. Deze interne training duurde één maand, tijdens deze maand heb ik veel geleerd op het gebied van receptie, het restaurant, kamers checken op hygiëne en verdere leidinggevende taken. Na één maand kon ik al zelfstandig een dienst draaien. Een beetje spannend, maar je collega’s en collega Bastion Hotels helpen graag als je iets nog niet helemaal weet.

Na 13 maanden alles gegeven te hebben in de functie Assistent Hotel Manager, werd het harde werken beloond. Ik groeide door naar Plaatsvervangend Hotel Manager!

Wat is er zo leuk aan Bastion?

Gedurende mijn tijd bij Bastion heb ik altijd een prettig team met fijne collega’s gehad. We helpen elkaar waar nodig. Soms val je in op andere locaties, dat houd je scherp. De Bastion Hotels zijn in grote lijnen hetzelfde, het leuke aan het invallen is dat ieder Bastion Hotel toch wel zijn eigen karakter heeft. Dit maakt dat je veel leert over de hotellerie en je leert veel collega’s kennen, ja Bastion geeft een welkom thuis gevoel! Op het ene moment verzorg je voor 6 tafels de lunch, het volgende moment gaat de telefoon en ontvang je een gast bij de receptie. Super veel afwisseling en altijd uitdaging, hierdoor haal ik elke dag weer plezier uit mijn werk.

En nu? Ben ik Regiomanager!

Nu ben ik inmiddels doorgegroeid naar Regiomanager Rotterdam. Een grote stap, dit had ik 5 jaar geleden niet durven dromen. Doorzettingsvermogen en hard werken hebben mij gebracht waar ik nu sta. Gedurende deze periode heb ik veel mogen leren en ben ik gevallen en ook weer opgestaan. Op dit moment help en motiveer ik zelf ook nieuwe Assistent Hotel Managers in de rol van mentor, kom jij bij mij in training?

Naar alle blog artikelen