Zwerf Assistent Hotel Manager Maaike over wat haar functie zo leuk maakt!

08-08-2018

Maaike (Zwerf Assistent Hotel Manager) over haar functie

Direct na het afronden van mijn opleiding Horeca Ondernemer Manager ben ik begonnen bij Bastion Hotels in de functie Zwerf Assistent Hotel Manager. Inmiddels werk ik meer dan een jaar bij Bastion Hotels met veel plezier!

Wat houdt de functie Zwerf Assistent Hotel Manager in?

De functie Zwerf Manager is een afwisselende functie. Je bent namelijk niet alleen inzetbaar in alle afdelingen, maar ook in alle 33 vestigingen van Bastion Hotels. Hierdoor is het rooster ook anders dan de meeste gewend zullen zijn. Op het rooster wordt namelijk vermeld of je een vroege of late dienst hebt. Nu hoor ik je denken, hoe weet je dan waar je mag werken? Bij een vroege dienst hoor je dit de dag ervoor rond 18.00 uur. Bij een late dienst hoor je het op dezelfde dag rond 9.30 uur. Het komt ook voor dat je een tijdje vast op locatie wordt ingepland, bijvoorbeeld omdat er op dat moment uitval van personeel is op die locatie.

Pluspunten van de functie

• Je werkt met veel verschillende mensen en bouwt een groot netwerk op.
• Doordat je veel hotels ziet krijg je veel kennis van de verschillende hotels, je kunt na een tijdje mooi zien waar ruimte is voor verbetering!
• Je krijgt een zakelijke auto, die je ook privé mag rijden. Dit is vooral fijn als er geen file staat!
• Je leert snel en veel, doordat je op verschillende locaties en afdelingen werkt.

Wat ik zo leuk vind aan mijn functie?

Ik vind het super leuk om elke dag weer op een andere locatie te zijn. Ondanks dat de Bastion Hotels in grote lijnen overeenkomen, is elk hotel toch weer anders. Zowel de gasten als de managers en/of het lokale persoon (lees: medewerker bediening, bar, etc.) zijn per locatie erg verschillend. Ook heeft elk hotel een eigen manier van werken. Het is leuk om te achterhalen waarom zij op deze manier werken, zo leer je elke keer weer iets extra's. Ook kun je andere hotels hierdoor tips geven om verbeteringen door te voeren. Daarnaast vind ik het leuk dat sommige hotels echt als thuisbasis voelen. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat je daar net ietsje vaker staat dan in andere hotels. Het voelt dan fijn als je daar weer eens ingeroosterd wordt.

Hoe reageren gasten?

Ik kom regelmatig vaste gasten tegen die mij op meerdere locaties hebben gespot. Zij begrijpen dan niet dat ze mij de laatste keer in regio Zuid tegen kwamen en nu in regio Amsterdam. Dit levert nog wel eens verrassende blikken en grappige situaties op. Het geeft mij ook energie en waardering dat gasten mij herkennen!

Leuke extraatjes

Bij Bastion Hotels hebben wij een interne app, dit is een applicatie die iedere manager door heel het land kan downloaden op de telefoon. Via deze app kan ik op de social wall heel mooi zien waar mijn collega’s van andere locaties mee bezig zijn. Dit maakt dat ik de band met een hotel waar ik heb gewerkt altijd warm kan houden.

In de app worden weleens leuke dingen weggegeven. Zoals vrijkaarten voor een festival en zo werd er laatst een jaarabonnement bij sportschool TrainMore weggegeven. Ik ben de gelukkig winnaar van het sportabonnement geworden! Vanwege mijn flexibiliteit, zo heb ik de laatste tijd veel gewerkt in het zonnige Zuiden. Het abonnement is een leuk extraatje en zeker weer een mooie blijk van waardering!

Naar alle blog artikelen