Blogs

Bij Bastion Hotels werken is iedere dag weer een feestje. Werken bij Bastion Hotels haalt het beste in jou naar boven. Wij staan bekend om de eindeloze doorgroeimogelijkheden en de interne trainingsmaand. Lees hieronder waarom werken bij Bastion voor jou is weggelegd!

Restaurant Manager, de leukste baan die er is!

Als restaurant manager ben je verantwoordelijk voor alles wat met eten en drinken heeft te maken binnen het hotel. Je werkt nauw samen met de hotel manager, grill chef en assistent managers. Daarnaast kun je ook altijd terugvallen op de regio manager en hem/haar om advies vragen.

De gast staat te allen tijde op de eerste plaats. Bastion Hotels ontvangt elke dag weer vele vaste gasten, het is ontzettend leuk om deze gasten te leren kennen en vervolgens op hun wensen in te spelen. Onze gasten waarderen het enorm dat je ze kent. Ze zijn geen nummertje, je spreekt ze aan bij hun achternaam en vraagt ze vriendelijk of ze nog steeds dat lekkere biertje van de tap willen die ze vorige week ook dronken. Je creëert een band met je vaste gasten. Het is aan jou om de nieuwe gasten aan ons te binden door aan hun wensen te voldoen en ervoor te zorgen dat ook zij weer graag terug komen.

Natuurlijk komt er bij mijn functie als restaurant manager nog veel meer kijken. Je werft zelf je personeel, hoe vet is dat!?
Sollicitaties komen binnen op de vacatures die jij open zet. Kandidaten selecteer je zelf, nodigt hen uit en hopelijk neem je daarna een nieuwe kracht aan.

Je zorgt voor een goede sfeer binnen jouw team, de medemanagers van het hotel, maar ook zeker bij de restaurant- en keukenmedewerkers. Je  geeft elke dag zelf het voorbeeld door goed gehumeurd, goed verzorgd op werk te komen en je taken netjes uit te voeren.

Ook ben je verantwoordelijk voor de inkopen. Je bekijkt de bezetting, houdt rekening met groepen of speciale wensen en zorgt ervoor dat alles in huis is. Je schakelt op tijd wanneer er hierbij iets mis gaat. Vanuit het hoofdkantoor krijg je een budget waarvan je de inkoop doet. Dit maakt het vele malen uitdagender. Het is altijd leuk om alles prima op voorraad te hebben en nog ruim binnen het budget te blijven! Natuurlijk mag je ook over dit budget heen gaan, aangezien jij het beste weet wat er nodig is voor het hotel.

Het is erg leuk om met zoveel mensen samen te werken en het samen te laten slagen. De ene dag heb je contact met iemand van de sales over een groep die een week komt dineren. Je bespreekt de mogelijkheden en regelt hier vervolgens alles voor. De volgende dag heb je weer contact met de technische dienst, omdat er iets gemaakt moet worden. Ook is er de afdeling Kwaliteit die je enorm ondersteunt bij jouw werkzaamheden. Jij bent verantwoordelijk voor jouw restaurant en alles wat daar bij komt kijken, maar je krijgt van alle kanten mogelijkheden en hulp aangeboden om dit te doen slagen. Dit maakt het werken bij Bastion Hotels als restaurant manager uniek.

De combinatie van de taken van een manager (inkopen, personeelszaken, roostersmaken etc.) en het feit dat je veel contact hebt met de gasten, maken het voor mij een ontzettend leuke baan.

Martijn de Laat - Restaurant manager Bastion hotel Brielle

Naar alle blog artikelen