5 vragen aan Leonieke - Groepsreserveringen / Sales

Naam:                       Leonieke
Functie:                     Medewerkster Groepsreserveringen - Sales
Werkt bij ons sinds:  Juli 2015
Hobby's:                    Fitness en boeken lezen

1. Wat houd jouw functie precies in?

Samen met mijn collega Laura nemen wij alle aanvragen aan van 10 of meer kamers. We handelen hierbij alles af. Van de prijsbepaling van de kamers tot aan het versturen van de factuur achteraf naar het bedrijf. Wij nemen bijvoorbeeld ook aanvragen in behandeling, we boeken hotelkamers in en maken offertes op. Een heel diverse functie.

2. Wat vind jij de grootste uitdaging in jouw functie?

Ik werk sinds januari 2017 op deze afdeling. Op het begin heb ik heel veel moeten leren over groepsreserveringen. Hiervoor had ik hier namelijk nog niet mee gewerkt. Er komt ontzettend veel bij kijken. Van inzicht krijgen in diverse groepen, de prijsbepaling van kamers, kijken wat de markt en onze concurrenten doen qua prijsstelling tot aan het bepalen of het aantal kamers van de aanvraag in verhouding staat met het aantal bezette kamers voor andere gasten.  Dit allemaal eerst onder de knie krijgen en leren was de eerste periode de grootste uitdaging. Nu krijg ik steeds meer verantwoordelijkheid en mag ik complexere aanvragen oppakken, wat deze functie op dit moment juist weer uitdagend maakt.

3. Wat is het leukste moment op jouw werkdag?

’s Ochtends als ik binnen kom en ik even met mijn collega de avond of het weekend doorneem. Ik vind dat altijd zo’n gezellig moment op de dag. Als ik daarna mijn mailbox open doe en de eerste mailtjes weer zie, dan word ik blij dat ik weer mag beginnen met mijn werkdag.

4. Waarom heb jij voor deze baan bij Bastion Hotels gekozen?

Twee jaar geleden ben ik van Enschede naar Utrecht verhuisd. In Enschede werkte ik bij een Van der Valk hotel, waar men verantwoordelijk is voor 1 hotel. Het hotel staat in principe los van de keten. Bastion Hotels bestaat uit 33 hotels, waar men verantwoordelijk voor is. Dat maakt een baan bij Bastion Hotels juist erg afwisselend en daarom sprak mij de baan bij Bastion Hotels aan.

5. Wat was jouw meest bijzondere werkervaring bij Bastion Hotels?

Vooral in maart en april is het super druk op onze afdeling. We krijgen veel aanvragen uit verschillende landen binnen voor groepsreserveringen. Dit kunnen groepen met Japanners zijn die een dag naar de Bollenstreek willen, maar ook aanvragen met een zakelijk motief. De aanvragen moeten snel en secuur verwerkt worden. Samen met mijn collega’s op de afdeling werken we hard om alles af te krijgen. Iedereen helpt elkaar waar kan en de sfeer blijft top. Dat maakt deze maanden erg speciaal.

Naar alle blog artikelen