Bastion Hotels gaat de strijd aan in de race der races!

Afgelopen zaterdag was het zover. De 261 teams konden eindelijk beginnen aan de misschien wel meest spectaculaire race die er is: Le Dakar. Van motoren, quads,  auto's,  UTV's tot trucks, allemaal waren ze klaar om tegen elkaar te strijden in alweer de 39ste editie van Dakar. Het Bastion Hotels Dakar Team doet dit jaar voor de vierde keer mee. Onder leiding van Maik Willems, de eigenaar van Bastion Hotels, vertegenwoordigt het team onze hotelketen. Met een spiksplinternieuwe Overdrive Hilux racet hij samen met de andere teams deze editie door de mooie en ruige landschappen van Zuid-Amerika. Ze komen van alles tegen, van duinen, rivieren, bergen tot aan grote open vlaktes. De teams starten in Lima (Peru), waarna de race hen door Bolivia voert en uiteindelijk na twee weken eindigen in Córdoba, Argentinië.

Vorig jaar eindigde het team nog op de 26ste plaats. Een super mooie prestatie. Elk race is weer anders en dit heeft het Bastion Hotels Dakar Team geweten. Bij de tweede dag van Dakar 2018 rolde hun wagen namelijk drie keer op z'n kop door de duinen. Door de stevige kooiconstructie mankeerde het team zelf niets, maar liep de auto wel flinke beschadigingen op. Dit kon gelukkig tijdens wat snel opknapwerk worden verholpen, zodat het team in ieder geval weer kon rijden. Tijdens de nacht heeft het team flink lopen sleutelen aan de auto. De Overdrive Hilux was daarna weer klaar voor de start de volgende ochtend.

Het team deed na deze dag iets rustiger aan met hun 'lapjeskat', maar zat lekker in de race. Tot gisteren. Toen liep alles even niet zoals gepland. Je kent ze wel, zulke dagen dat alles net niet lekker loopt.  Zo’n dag hadden Maik Willems en Rob van Pelt in de vijfde etappe van de Dakar Rally. Ze zaten uren vast in de V-vorm van flinke duinen, waar het team maar niet uitkwam. Uiteindelijk na veel scheppen, graven en zweten in de hete zon, lukte het vermoeide team om eruit te komen. Maar wel met een flinke achterstand. De duinen werden daarna afgewisseld met rivierbeddingen en snelle zandpaden. Het resultaat? Een paar kapotte banden verwisselen door de grote stenen. Een dag die zorgde voor veel achterstand. Maar het team geeft niet op. Ze kunnen wel tegen een stootje en juist deze tegenslagen horen ook bij deze mooie race. Het team laat deze dag snel achter zich en kan niet wachten om zich te focussen op al de mooie avonturen die nog op hun pad gaan komen.

We wensen het team veel succes met de race. Wil je op de hoogte blijven hoe het Bastion Hotels Dakar Team het doet in de Dakar? Lees alles op de blog https://teamdakar.bastionhotels.nl/

Foto's: https://teamdakar.bastionhotels.nl/

Naar alle blog artikelen