Ik krijg de mogelijkheid om door te groeien tot een groot talent in de hotelwereld

Mijn trainingsmaand, een maand waarin je in treinvaart alle aspecten van het concept Bastion Hotels leert en uitoefent, begon voor mij in september 2017. Deze maand begint met een training op het gebied van gastheerschap en wordt vervolgd met kook, schoonmaak, incheck- en uitchecktrainingen. Voor mij waren deze trainingen wel eventjes wennen. Ik kom van een HBO opleiding wat toch meer theoretische leerstof biedt in plaats van kennis in praktijk zaken omtrent de hotellerie. Om dan toch met de handen te gaan werken (koken, schoonmaken) en het echt zelf inchecken en uitchecken van gasten was voor mij daarom ook een beetje spannend, maar toch ook zeer leerzaam.

En toen begon het echte werk

Op locatie, voor mij in Bastion Hotel Dordrecht, begon toch eigenlijk het echte werk. De eerste dag in het hotel moest ik nog even mijn draai vinden, maar door goede begeleiding van mijn mentor Melissa Aalberts, voelde ik mij snel op mijn plek in het werk en het Bastion team van Dordrecht. Voor iemand van 20 jaar die eigenlijk weinig werkervaring heeft, was een werkweek van 40 uur even slikken. Eenmaal op mijn plek ging ik echter fluitend mijn trainingsmaand door en ben ik niet echt tegen zaken aangelopen waarvan men denkt “Ppffoee dat is wat!” Toch is het in de trainingsmaand hard werken en veel informatie opslaan en verwerken.

Een goede eerste stap in mijn carrière

Twee weken na mijn trainingsmaand draai ik al volledig zelfstandig mijn diensten met plezier en krijg ik zelfs al wat extra verantwoordelijkheden. Ik denk daarom ook dat Bastion Hotels een goede eerste stap is in mijn carrière. Vanuit hier krijg ik de mogelijkheid om door te groeien tot een groot talent in de hotelwereld.  Al met al heb ik veel geleerd, maar ook genoten en raad ik iedereen aan om bij Bastion Hotels te komen werken. Het kan soms moeilijk, pittig en vermoeiend zijn, maar naar mijn mening kun je jezelf daardoor snel en goed ontwikkelen als een professional in de hotellerie.

Nick van der Sluijs - Assistent hotelmanager Bastion Hotel Dordrecht Papendrecht

Lees in de volgende blog de ervaring van Jackie die samen met Nick de traineemaand volgde.

Naar alle blog artikelen