5 vragen aan Rutger - Revenue & Distribution

Naam:                                       Rutger
Functie:                                     Medewerker Revenue & Distribution afdeling E-Commerce
Werkzaam bij ons sinds:           Mei 2016
Hobby’s:                                    Fotografie, reizen, musea, cultuur, architectuur, koffie, wandelen, arthouse films en geschiedenis

1. Wat houdt jouw functie precies in?

Ik ben verantwoordelijk voor de revenu binnen Bastion Hotels. Dit houdt in dat ik samen met mijn collega’s de prijsbepaling manage van de diverse verkoopkanalen, rapporten opmaak, deze analyseer en op basis daarvan prognoses maak. Onze afdeling beheert daarnaast de rate loadings voor bedrijven, wat wil zeggen dat we een koppeling maken met agentschappen zoals GDS, zodat bedrijven voor bepaalde prijzen kunnen boeken via een specifieke bedrijfsportal. Daarnaast is iedereen bij E-Commerce verantwoordelijk voor een x aantal Bastion Hotels. Ik voor zeven hotels. Ik houd voor deze hotels de mails bij en beantwoord reviews, ik zorg dat de content up-to-date is en bekijk of er relevante evenementen plaatsvinden waar we op kunnen inspelen en pas hier ons prijsbeleid op aan.

2.  Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Het eerste half uur ben ik eerst bezig om de EDR sheets te maken en werk de cijfers bij. In de EDR sheets houden we bij wat er per dag, week en maand is verkocht, we maken daar een prognose van en passen hierop onze pricing aan. We kijken of de creditverzoeken in orde zijn, doen controles op de boekingen die zijn gemaakt via de portals (Booking.com, Expedia, Hotels.com etc). Vervolgens werk ik het bezettingsoverzicht bij en bekijk ik de no shows en annuleringen van die dag. Daarna begin ik met mijn mail en review, beantwoord de telefoon en bekijk ik gedurende dag of de pricing aangepast moet worden.

3. Wat vind jij de grootste uitdaging in jouw functie?

Revenue management. Voor mij is dit een strategisch spel, waarin ik telkens een stap voor moet en wil zijn op onze concurrentie. Dit vind ik elke dag weer een uitdaging en ook erg leuk om te doen. Altijd vooruit denken en verder kijken om zo je strategie te bepalen op basis van beschikbaarheid, het aanbod, de vraag, de prijs , concurrentie en de dynamische markt waarin we werken.

4. Wat is het leukste moment op jouw werkdag?

Er zijn eigenlijk geen hoogtepunten, want ik vind eigenlijk de gehele dag mijn werk leuk. Ik heb gezellige collega’s en mijn werk is zeer afwisselend.

5. Waarom heb jij voor deze baan bij Bastion Hotels gekozen?

Op de Hotelschool heb ik diverse stages gelopen, waarbij ik in aanraking kwam met revenue management. Ik vond gelijk het spel tussen prijsbepaling, de beschikbaarheid, het aanbod en de prijs erg interessant. Na mijn studie was ik op zoek naar een functie gericht op revenue management. Bij Bastion Hotels zag ik deze functie openstaan. Ik heb direct gesolliciteerd en werd aangenomen.

Naar alle blog artikelen