Collega Laura over haar functie als Medewerker Groepsreserveringen

Mijn naam is Laura, sinds juni 2014 werk ik op de afdeling Groepsreserveringen bij Bastion Hotels. Op deze afdeling komen alle reserveringen binnen voor groepen vanaf tien kamers voor al onze 33 hotels. Dit betekent dat je de ene keer bezig bent met een groep voor Bastion Hotel Amsterdam Airport en de andere keer voor bijvoorbeeld ons hotel in Leeuwarden of Maastricht. Daarbij heeft elke stad/regio zijn eigen piekperiodes, evenementen en vaste gasten. Dat maakt mijn baan erg dynamisch.

De afdeling Groepsreserveringen heeft daarnaast ook te maken met veel verschillende doelgroepen, zoals gasten die voor een meeting of werkzaamheden komen, congresbezoekers, bemanningsleden van schepen, toeristen, vriendengroepen en sportteams. Dat maakt elke aanvraag weer anders. Met ons team nemen wij alle aanvragen van begin tot eind in behandeling. Dus van het uitzoeken van beschikbaarheid, de prijsbepaling, de reservering plaatsen, wijzigingen doorvoeren, contact houden met je collega’s in de hotels, namenlijsten verwerken tot het opstellen van de facturen.

Doordat ik steeds voor andere hotels aan het werk ben, diverse contactpersonen spreek en veel verschillende werkzaamheden uitvoer is geen dag hetzelfde binnen mijn functie Medewerker Groepsreserveringen. Kortom, ik heb een erg leuke baan met veel variatie en gezellige collega’s.

Laura Trouerbach - Medewerker Groepsreserveringen Hoofdkantoor Bastion Hotels

Naar alle blog artikelen