Bastion Hotelmanager Melissa over het mentorschap bij Bastion

Hallo, mijn naam is Melissa Aalberts en ik ben Hotelmanager van Bastion Hotel Dordrecht – Papendrecht. Ruim drie jaar geleden ben ik begonnen als Assistent Hotel Manager bij Bastion Hotels en inmiddels ben ik doorgegroeid naar Hotelmanager. Ik vind het ontzettend leuk om mijn enthousiasme voor Bastion over te brengen aan nieuwe medewerkers. Twee jaar geleden ben ik daarom begonnen met het begeleiden van ‘nieuwe Bastionners’: trainees en stagiaires.

Het mentorschap

De focus in begeleiding van nieuwe medewerkers ligt op de eerste trainingsmaand. In deze maand word je door een persoonlijke mentor begeleid. Een eerste maand met ontzettend veel informatie en nieuwe indrukken. Waarbij de passie voor het vak en skills in leidinggeven verder ontwikkelt wordt. In de tweede maand begin je met de uitdaging om echt zelfstandig een dienst te draaien. Daarin speel ik als voorgaand mentor nog steeds een belangrijke rol, mijn trainees & stagiaires kunnen nog steeds op mijn hulp rekenen.

Wat is er zo leuk aan Bastion?

Het mooiste vind ik dat je bij Bastion je passie voor hotellerie kunt uitoefenen, in een bedrijf waarbij je ook de kans krijgt jezelf te ontwikkelen! Doorgroei mogelijkheden zijn namelijk altijd aanwezig. Stapje voor stapje word je verantwoordelijkheid vergroot, hierdoor blijft het werk uitdagend. Daarnaast is het werk ook ontzettend gevarieerd, waarbij je in verschillende afdelingen mee draait (Restaurant; ontbijt en diner, Receptie en Huishouding). Elke dag is anders, met andere taken en andere gasten. Dit voorkomt dat je in een sleur raakt. Naast het gevarieerde werk krijg je ook de kans om sterk te worden in het leidinggeven. Vanaf de startmaand heb jij de leiding over het personeel in de huishouding en het restaurant.

Trainer op het hoofdkantoor

Nadat ik een jaar nieuwe trainees begeleidde, merkte ik pas echt goed hoe leuk ik dit vond. De uitdaging die het geeft om nieuwe mensen enthousiast te maken (en te houden) over het werken bij Bastion: dat gaf mij uiteindelijk ook veel voldoening! Dit maakte dat ik na een jaar mentorschap heb aangegeven ook de in- en uitcheck training te willen geven op het hoofdkantoor. Hierbij heb je als trainer te maken met een groep die vaak bestaat uit compleet verschillende mensen, met verschillende achtergronden en ervaringen. Bij deze trainingen probeer ik de trainees een basis mee te geven, wat ze op hun standplaats zelf in de praktijk kunnen brengen. In de ruim 3 jaar die ik nu werk bij Bastion, zijn er dus genoeg mogelijkheden om mijzelf enthousiast te houden. Dit maakt dat ik met veel plezier werk bij Bastion Hotels!

Ik nodig je graag uit om dit enthousiasme met mij te delen. Neem een kijkje bij de beschikbare vacatures en wie weet mag ik binnenkort jouw mentor of trainer worden!

Melissa Aalberts - Hotelmanager Bastion Hotel Dordrecht/Papendrecht

Naar alle blog artikelen