Mathijs over de sollicitatieprocedure bij Bastion Hotels

Het kennismakingsgesprek

Sinds februari 2018 ben ik werkzaam als Assistent Hotel Manager bij Bastion Hotels. Via de website www.werkenbijbastionhotels.nl heb ik gesolliciteerd. Enkele dagen na het insturen van mijn sollicitatie, werd ik gebeld door de afdeling Personeelszaken van Bastion Hotels. Ik mocht op kennismakingsgesprek komen op het hoofdkantoor van Bastion Hotels in Utrecht! Voor mij een geweldig bericht om te ontvangen! Tijdens het kennismakingsgesprek op het hoofdkantoor werd uitgelegd hoe de organisatie van Bastion Hotels precies in elkaar zit. Daarnaast werd de functie uitgebreid toegelicht en er was ruimte voor vragen over de functie en organisatiestructuur. Tenslotte werd er in een ontspannen sfeer verder ingegaan op mijn CV: mijn werk- en schoolervaring, mijn ambities en vrijetijdsbesteding werden onder andere besproken. Tijdens het kennismakingsgesprek werd duidelijk aangegeven wanneer ik bericht over de verdere sollicitatieprocedure kon verwachten.

Het tweede gesprek met de Regio Manager

Een paar dagen na het kennismakingsgesprek werd er telefonisch contact met mij opgenomen. Ik werd uitgenodigd voor een tweede sollicitatiegesprek met de Regio Manager. Het tweede gesprek vindt altijd plaats in een Bastion Hotel, zodat je een beeld krijgt bij het hotel en zodat je de sfeer in het hotel kunt proeven. Tijdens het gesprek met de Regio Manager werd een rondleiding door het hotel gegeven en werd nogmaals ingegaan op mijn CV. Daarnaast was ruimte om aanvullende vragen over de functie-inhoud te stellen. De twee gesprekken maakte mijn beeld van de functie compleet en ik werd alleen maar enthousiaster.

Het arbeidsvoorwaardengesprek

Na het tweede sollicitatiegesprek met de Regio Manager werd ik al vrij snel gebeld door personeelszaken. Ik had de procedure positief doorlopen en werd op het hoofdkantoor uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Een super bericht! Gedurende het arbeidsvoorwaardengesprek werden het contract en het arbeidsvoorwaardenboek besproken: de trainingsmaand, roosters, vakanties, er kwam veel aan bod. Na het gesprek kon ik aangeven of ik bij Bastion Hotels wilde komen werken, zo is mijn mooie carrière bij Bastion Hotels begonnen! Inmiddels heb ik mijn trainingsmaand positief doorlopen en mag ik mijzelf trotse Assistent Hotel Manager van Bastion Hotel Maastricht noemen.

Kortom, ik heb de procedure als positief ervaren. Er werd duidelijk vermeld wat ik kon verwachten en er werd een compleet beeld van de functie gegeven. Wil jij mijn collega worden? Verzend je sollicitatie via www.werkenbijbastionhotels.nl/vacatures en wie weet word jij binnenkort gebeld!

Mathijs Timmermans - Assistent Hotel Manager Bastion Hotel Maastricht

Naar alle blog artikelen