Briljante ideeën tijdens netwerkbijeenkomst Technasium

Netwerkbijeenkomst Technasium Brabant Oost 

Gisteren stonden wij klaar om zo'n 300 gedreven middelbare scholieren te ontmoeten tijdens de Netwerkbijeekomst van Technasium in het Evoluon Eindhoven. Elk jaar organiseert Technasium Brabant Oost een netwerkbijeenkomst voor 4 HAVO, 4 VWO en 5 VWO leerlingen. Het doel van de bijeenkomst voor de scholieren? Netwerken, kennismaken met bedrijven uit de regio en dé match vinden met een bedrijf voor je keuzeproject. Wij als bedrijven konden op onze beurt in contact komen met deze leergierige leerlingen met interesse in bètavakken, onderzoeken en ontwerpen. Bastion Hotels stimuleert deze drive en het was voor ons dan ook dé kans om een mooi vraagstuk neer te leggen bij deze bèta lovers.

De opdracht van Bastion Hotels

Na de introductie liepen de leerlingen direct naar de diverse stands van deelnemende bedrijven. Bij onze stand stonden al snel nieuwsgierige scholieren die graag met ons in gesprek wilden gaan over Bastion Hotels en de mogelijkheden van béta bij onze hotelketen. Tijdens de gesprekken legden wij de scholieren een mooi vraagstuk voor. Als hotelketen begeleiden en leiden wij veel (nieuwe) medewerkers op. Zo krijgen onze trainees en assistent hotel managers een interne opleiding met diverse modules aangeboden om hen op te leiden, hun kennis up-to-date te houden en hun talenten te ontwikkelen. Hierbij wil je natuurlijk als medewerker overzicht hebben en houden over de voortgang van je opleiding. Wij zijn benieuwd hoe scholieren hiermee om zouden gaan. Het vraagstuk voor de scholieren tijdens de netwerkbijeenkomst was dan ook: Bedenk een manier waarbij onze medewerkers beter en makkelijker kunnen zien en bijhouden hoe ver ze zijn in hun opleiding.

Out of the box ideeën en innovatieve manieren

Tijdens deze newerkmiddag werden we verrast door de vele out of the box ideeën en innovatieve manieren om dit vraagstuk te bekijken. De netwerkbijeenkomst vloog voorbij. Na veel netwerken, praten en lachen zijn uiteindelijk door de opleiding twee groepjes geselecteerd die het vraagstuk voor ons gaan oplossen. Op dit moment bijten de ijverige leerlingen zich hierin vast en zullen over een paar weken hun prachtige bèta oplossing presenteren aan ons. Wij kunnen niet wachten!

Wij van Personeelszaken willen alle scholieren bedanken voor de input en Technasium voor de organisatie van dit nuttige netwerkevent. Hopelijk tot volgend jaar!

Naar alle blog artikelen