Eerste (trainings-) maand! – Ervaring van onze trainee Maureen

Inmiddels werkt Mauren met veel plezier als Assistent Hotel Manager bij Bastion Hotels. Ter voorbereiding volgde ze in de maand juli onze traineeship. Ook werd ze nog eens 'Trainee van de maand'. Wij vroegen Maureen naar deze spannende maand.

 

 

Na twee spannende sollicitatie gesprekken hoorde ik dat ik aangenomen zou worden! Hartstikke leuk natuurlijk, maar wel spannend om aan iets nieuws te beginnen.

Tijdens de gesprekken kreeg ik al veel leuke dingen te horen over Bastion Hotels en werd ik al steeds meer enthousiast wordt over de baan!

Ervaring in een hotel had ik al wel, maar niet meer dan enkel in- en uitchecken en daarnaast de standaard receptie taken.

Mijn eerste twee trainingsdagen op het hoofdkantoor waren nog best makkelijk. Tijdens de eerste training krijgt je voornamelijk algemene informatie over Bastion Hotels. Bij de tweede training krijg je een kook- en schoonmaak training. Maar tijdens de daaropvolgende drie trainingen gingen wij aan de slag met het reserveringssysteem waarmee wij werken, namelijk IDPMS. Alles leek best gemakkelijk, totdat ik het in de praktijk mocht gaan uitvoeren! Gelukkig had ik een hele goede en lieve trainer die veel geduld voor mij had. Na vele oefeningen, en nog steeds af en toe iets te vergeten waardoor je gasten moet contacteren (oepsie), leer je vanzelf hoe alles er aan toe gaat. De receptie draaiend houden, maar ook operationele taken uitvoeren zoals in het restaurant of achter de bar meehelpen en de kamers checken horen erbij. Veel taken dus, maar erg leuk met veel afwisseling. Precies wat ik zocht!
Op de laatste trainingsdag van de trainingsmaand krijg je nog een rondleiding door het hoofdkantoor. Je krijgt dan gezichten bij de namen te zien waar je af en toe eens mailcontact mee hebt voor bepaalde zaken. Door middel van een voorstelrondje krijg je te horen wie ze zijn en wat ze nou precies doen. Zo wordt duidelijk waarom ze dus die bepaalde dingen doen en waarom wij zo belangrijk zijn voor hen, en zij voor ons.

En dan krijg je ineens te horen dat je trainee van de maand bent geworden! Super leuk natuurlijk want dat motiveert nog meer om je best te doen op locatie. Tevens heb ik het erg naar mijn zin op locatie.

Wil jij nou ook assistent hotel manager ÉN trainee van de maand worden? Solliciteer dan nu en misschien zie ik je in Roosendaal of in een van de andere 33 locaties!

Naar alle blog artikelen