Voordelen van werken in een hotel

Naast dat werken in een hotel super leuk en gezellig is heeft het ook nog heel veel voordelen.  Wij geven je 12 voorbeelden hiervan.

 

 


Veel vraag naar personeel

Landelijk staan er zo’n 37.000 vacatures open binnen de hotel branche. De hotellerie staat namelijk op een krappe arbeidsmarkt. Voor jou betekend dit dus een mooie kans op een baan. Ideaal als je net afgestudeerd ben.

 

CV boost

Mensen die in een hotel werken zijn werkpaarden. Daarom staat dit super goed op je CV.

 

Flexibele Dagen

Doordat jij flexibele werkdagen/uren heb kan jij makkelijk een doktersbezoek inplannen, of nog snel even boodschappen doen.

 

Lekker veel uurtjes maken

Aangezien gasten dag en nacht in het hotel verblijven is er altijd wel werk te vinden in het hotel. Vooral in het restaurant lopen de tijden vaak uiteen. Wanneer bijvoorbeeld een gast nog lekker aan het borrelen is blijf jij natuurlijk wat langer.

 

Aan je talenknobbel werken

Bij de frontoffice stromen dagelijks mails binnen die jij in het correct Nederlands dient te beantwoorden.
Ook zal je in het hotel diverse gasten uit diverse landen tegenkomen. Ideaal dus om je Engels, Duits, Spaans of Frans bij te spijkeren.

 

Geen dag is hetzelfde

Dagelijks zal je met onverwachte problemen en situaties in aanmerking komen. Aan jou de uitdaging om deze creatief op te lossen. Na afloop van je dienst kan je met genoeg verhalen thuiskomen. Variatie genoeg.

 

Lekker eten

Waar een restaurant is, is lekker eten. Soms blijft er ook wat over. Jij bent de beroerdste niet om te helpen met opeten.

 

Lekker cashen

Een van de voordelen is dat je ook wel eens ’s avonds of in weekenden moet werken. Normaal zal je misschien uitgaan of een festival bezoeken. Je hoeft dus niets uit te geven maar je maakt toch de gezelligheid mee. Tevens verdien je in weekenden en op feestdagen nog extra dan je normale salaris.

 

Je hersenen blijven trainen.

Wanneer er een grote groep arriveert doe je ook meteen aan hersenentraining. Zeker in het restaurant wanneer ze allemaal een ander gerecht bestellen.

 

Gezelligheid

Het leukste is natuurlijk de gezelligheid en after borrels met je collega’s. Jij weet natuurlijk precies wat je wilt drinken, omdat je ondertussen de hele drankenkaart uit je hoofd kent.
Binnen de hotel/horeca branche worden er vriendschappen voor het leven gesloten.
Tevens heb jij eindeloos sociaal contact met de gasten en ben jij de aangewezen persoon om gasten gelukkig te maken. Zowel met een fijne hotelkamer als hun favoriete gerecht in het restaurant.

 

Vind de liefde van je leven

Ben jij single en opzoek? Dan is de hotel/horeca branche de place to be. De meeste medewerkers die zich tot deze branche aangetrokken voelen zijn zeer sociaal aangelegd. Genoeg mogelijkheden dus om elkaar nog beter te leren kennen.

 

Sportschool

Heb jij summer body goals? Tijdens het werken in een hotel maak je wel de nodige kilometers. Soms zelfs met een zwaar dienblad in je handen. Door een meerdere bedden te verschonen heb je al een goeie work-out te pakken. Ofwel een gratis sportschool all day long. Win-winsituatie dus.


Wil jij ook graag werken bij de leukste hotelketen van Nederland? Bekijk https://www.werkenbijbastionhotels.nl/vacatures/  voor de meest diverse banen die je in de hotellerie kan vinden.

 

 

 

Naar alle blog artikelen