Patty en Melissa over de trainingen bij Bastion Hotels

 

 

Werken bij Bastion Hotels betekent voor ons veel uitdaging met veel variatie in je werk.
Samen met onze collega’s kunnen we onze passie voor gastheerschap delen, waardoor er ook altijd
een gezellige sfeer hangt binnen het team.

Wij zijn allebei ongeveer vijf jaar geleden begonnen als Assistent Hotel Manager bij Bastion Hotels.
In deze functie ben je bij verschillende afdelingen betrokken als;

  • Receptie
  • Huishouding
  • Keuken
  • Restaurant/ontbijt

Dit zorgt ervoor dat geen één dag hetzelfde is en daarbij altijd variatie in je werk te vinden is.
Ook krijg je vanaf het begin de leiding over het team waarbij het aansturen, motiveren en controleren heel belangrijk is. Veel uitdaging dus waarmee je direct te maken krijgt en wat het ook heel leuk maakt.

Na een tussenstap van Plaatsvervangend Hotel Manager zijn wij beiden uiteindelijk doorgegroeid naar Hotelmanager.
Hierbij heb je over jouw locatie over alle facetten de eindverantwoording. Een uitdagende, leuke maar ook spannende taak.
Zo ben je niet alleen eindverantwoordelijk  over alle gasten, maar ook voor de teamsfeer en doelstellingen. 

Na een tijd Hotelmanager te zijn geweest, zijn wij vervolgens een nieuwe functie aangegaan; Operationeel Sales Coach. Hierbij geven wij allereerst trainingen & coaching aan alle managers van Bastion Hotels. Dit begint met nieuwe collega’s die in hun trainingsmaand begeleiding en training nodig hebben. Denk hierbij aan kooktrainingen, schoonmaaktrainingen, incheck/uitcheck & gastheerschap. Na de gegeven trainingen gaan ze in de hotels hun kennis in praktijk brengen.

Verder gaan wij ook langs locaties om trainingen aan de huidige managers te geven. Zo kunnen ze aangegeven waar ze wellicht nog wat extra training in nodig hebben. Daarnaast bespreken wij ook nieuwe procedures etc. met ze. Op deze manier kunnen wij hun ondersteunen in het eventueel doorgroeien naar een hogere functie.

Naast het geven van trainingen zijn wij ook de schakel tussen de teams in het hotel en de afdelingen op het hoofdkantoor. Vooral sales gerelateerde zaken proberen wij duidelijk door te communiceren naar iedereen om te zorgen dat we met z’n allen zoveel mogelijk op één lijn komen te liggen.

En als laatst hebben wij ook nog de taak om procedures duidelijk te analyseren om te kijken wat verbeterpunten zijn of dat er een extra training nodig is.

Met wat voor functie je ook werkt binnen Bastion Hotels; wij hebben het altijd als heel prettig ervaren. Je krijgt genoeg doorgroeimogelijkheden, je kan jezelf blijven ontwikkelen en er is altijd uitdaging.

Naar alle blog artikelen