Welkom nieuwe collega bij het leukste traineeship van Nederland!

Ga je bij ons beginnen? Welkom bij de leukste hotelketen van Nederland! Samen met alle nieuwe trainee collega’s start jij je eerste werkdag met een trainingsbijeenkomst. 

 

 

 

Je eerste werkdag, spannend! Rond 9:45 uur arriveer jij op het hoofdkantoor in Utrecht voor de welkomstraining. Een lekkere tijd om je eerste werkdag te beginnen; je moet nog even wennen aan vroeg opstaan. Tevens komen jouw collega’s vanuit het hele land. Voor sommigen een stukje reizen dus.

In de trainingsruimte wordt je van harte verwelkomt door de medewerkers van het Bastion Hotels Hoofdkantoor. Met een heerlijk bakje koffie zoek jij rustig je tafeltje op.  Jouw persoonlijke naambadge ligt hier al voor je klaar.

Nog eventjes tijd om al kletsend je nieuwe collega’s te leren kennen totdat iedereen is gearriveerd.

 

Hoe volg jij de training?

Tijdens deze training leer je alle afdelingen binnen de hotellerie kennen. Zes keer in de maand kom jij naar ons hoofdkantoor in Utrecht voor een primaire trainingssessie. Daarnaast ga je op locatie bij een Bastion Hotel aan de slag onder begeleiding van jouw persoonlijke mentor. Door je theoretische kennis uit te voeren in de praktijk leer je Bastion Hotels en je collega’s binnen no time kennen!

 

Wat ga je doen?

Tijdens de trainingsmaand komen de volgende onderwerpen aan bod;

 

           -     Gastheerschaptraining
Hoe ga je eigenlijk met klachten om? En hoe maak je een boze gast weer aan het lachen? Door middel van een rollenspel leer je alle tips and tricks op het gebied van gastvrijheid.

 

           -     Kook training
Misschien ben jij al een volwaardig kooktalent, of misschien is je vriend of vriendin nu heel erg blij dat jij een kooktraining gaat krijgen. Tijdens de training leer je hoe je de lekkerste maaltijden die bij Bastion Hotels op het menu heeft staan moet bereiden. Ook gaat er aandacht naar hoe borden mooi opgemaakt worden voordat ze uitgeserveerd worden.
Daarnaast moeten regelmatig producten worden bijbesteld. Hoe zorg je er voor dat je altijd voldoende voorraad heb maar ook niet teveel biefstukken hoeft weg te gooien eind van de week? Ook dit leer je tijdens de training.

 

 

            -     Huishouding training
Tijd om je handen uit de mouwen te steken! Samen met alle andere trainees ga je een hotelkamer helemaal van top tot teen schoonmaken. Zo kun je zelf ervaren waar je bij het checken van kamer op moet letten. Binnen een hand omdraai ben jij pro in bedden opmaken. Ook superhandig voor thuis natuurlijk!

 

            -     Receptie (in- en uitcheck) trainingen
Het eerste contact met de gast is natuurlijk tijdens het inchecken. Dit doen we via het IDPMS systeem. Een pittig systeem die jij als hoteltopper stevig beheerst. Tijdens de training leer jij hoe je binnen no time de gast kan inchecken en waar je tijdens dit proces op moet letten. Ook leer je hoe je debiteuren verwerkt en afhandelt.


 


            -     Extra training  + afsluiten eerste maand
Altijd al benieuwd geweest hoe diverse afdelingen een steentje bijdragen aan een groot hotelketen? Tijdens de laatste training krijg je de gelegenheid om Bastion Hotels als bedrijf beter te leren kennen. Niet alleen krijg je een uitgebreide rondleiding langs alle afdelingen op het hoofdkantoor, ook komen diverse medewerkers  langs om te vertellen wat ze voor jou en Bastion Hotels kunnen betekenen.

 

Maar dat is niet alles. Je trainingsmaand geeft ook de perfecte gelegenheid om je leidinggevende skills te ontwikkelen. Hoe verdeel je efficiënt alle taken? Hoe motiveer jij jouw collega’s? Hoe zorg je er voor dat alle gasten met een big smile de deur uit gaan?

Halverwege de trainingsmaand ga je ook op mystery guest bezoek. Zelf kies je een Bastion Hotel uit waar je lekker gaat eten en lekker gaat slapen. Zo ervaar je de ultieme gastbeleving en hoe het is om bij Bastion Hotels te overnachten. Wat valt je op? Hoe wordt je ontvangen? Wat vind je van jouw hotelkamer? Een mystery guest bezoek heeft je de mogelijkheid om hier kritisch op te letten.

Ook krijg je tijdens de trainingsmaand gelegenheid om een aantal certificaten te behalen. Zo krijg je diverse trainingen en examens in BHV, Sociale Hygiëne en HACCP. Deze certificaten dient elk manager te behalen

 

 

Geslaagd voor trainingsmaand, en nu?

Heb jij de trainingsmaand succesvol afgerond? Gefeliciteerd, je bent nu tevens ook je proefperiode door.  Nu kan je geheel zelfstandig aan de slag bij Bastion Hotels.

Wellicht vind je het leuk om zelf ook mentor te worden van toekomstige trainees. Of ga jij de uitdaging aan om manager van de maand te worden. Misschien weet jij wel het hele team te motiveren om locatie van het kwartaal te worden en komen jullie in aanmerking voor een gezellig personeelsuitje. 

Voor vele is het een uitdaging om door te groeien naar Hotel Manager. Een mooi doel om te behalen. Uiteraard moet je daar wel wat voor doen. Laat ons zien wat je in huis heb en wie weet kunnen wij jou een mooie carrière aanbieden.

 

Naar alle blog artikelen